Aktualno Županija

Vatrogasci u subotu provode kontrolirano spaljivanje na otvorenom prostoru u Bariloviću i tako sprječavaju požare

Kontrolirano spaljivanje na otvorenom prostoru kojim preventivno sprječavaju moguće požare, ove subote vatrogasci će provesti na području Barilovića, gdje je prethodnih godina bilo najviše požara na otvorenom.

– Kontrolirano spaljivanje provodit će se pod nadzorom vatrogasnih operativnih snaga VZ Barilović na područjima: Dugi Dol – Kosijersko Selo – Koranski Brijeg – Mlakovac , te Gornji i Srednji Poloj – Zinajevac – Orijevac. Njima će se pridružiti i kandidati koji pristupaju osposobljavanju za zvanje vatrogasni dočasnik I. klase i vatrogasni časnik I. klase. Oko 50 pristupnika sudjelovat će u aktivnostima kontroliranog spaljivanja što će im, uz teorijski dio osposobljavanja, biti svojevrstan ispit nakon kojeg će steći novo zvanje, poručio je županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković.

Dodao je kako ovog vikenda na svim ostalim područjima biti pojačane vatrogasne ophodnje, a, kao što je nedavno i najavljeno, uz zemaljske snage, nadzor će obavljati i zraka, dronovima.(kaportal.rt.hr)