Aktualno OG sada Ogulin

Prvi radovi na retenciji Ogulin ove godine?

– U Ogulinu treba građevinska dozvola za pregradu i retenciju, a to povlači za sobom 5 problema koje treba riješiti: izmještanje vodovoda, ceste, pruge, dalekovoda i zaštita ribnjaka. Znači, da biste dvije stvari riješili, pet se novih problema stvorilo koje treba riješiti. U 7 tih problema, nikada nismo bili blizu pripreme prve javne nabave, a sad kod ribnjaka. Ako bi ta priprema išla korektno, ne mogu se na to obvezati, prvi fizički radovi mogli bi početi u ovoj godini, rekao je župan Damir Jelić, odgovarajući na vijećničko pitanje o ogulinskom projektu zaštite od poplava.

Napomenuo je da su u Ogulinu preuzeli rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za 339 čestica – u Karlovcu, za usporedbu, treba riješiti 10.000 – a od tih preuzetih, 58 je riješeno.

-Zna se imenom i prezimenom tko je sudjelovao i čije su riješene. 41 je na izvlaštenju i u roku od 30 do 90 dana bit će riješena, a 240 preostalih čestica je na osiguranju dokaza. Sve su u proceduri! Jamčim, prije svega Ogulincima, da ni 1 čestica ne stoji u ladici. Ritam koji smo zacrtali ide dobro, ne ide sjajno, ali ide dobro jer postoji odgovornost. Pratimo taj projekt, bdijemo nad njime, naglasio je Jelić.

No, do završetka projekta, kada će Ogulinci moći uistinu odahnuti od straha od poplava, ipak će trebati godine.

– ’21. ili ’22. sve ovo treba odraditi! Mi ćemo svoj posao u ovoj godini odraditi i mičemo se prema Karlovcu. Ali, radovi i sve ostalo bit će tek tada. Bolna istina je da ćemo opet gledati u nebo; svaki put gledamo u nebo, kazao je Jelić. (kaportal.rt.hr)