Aktualno Županija

SDP o otkazima u Županijskog razvojnoj agenciji: župan Jelić se pokazao kao običan provincijski, maliciozni, mali, osvetoljubivi moćnik

“Prilikom zapošljavanja u gradu Karlovcu, odnosno u javnim tvrtkama i ustanovama kojima Grad upravlja, te u Županiji, odnosno u institucijama i ustanovama kojima Županija upravlja; osnovnim i srednjim školama, domovima zdravlja, bolnicama, županijskim ispostavama, HDZ-u (Damiru Jeliću) nije bilo za shodno provjeriti autentičnost fakultetskih diploma. Dovoljno je bilo provjeriti autentičnost stranačkih iskaznica. Na ovaj je način u gradu i županiji zaposleno na desetke, ne samo nestručnih ljudi, već i onih lažljivaca koji su spremni falsificirati službene dokumente”- navodi se u priopćenju koje je medijima dostavio županijski SDP, na čelu  s predsjednikom Damirom Mateljanom, koji u nastavku navodi:

“Temeljem novog Zakona o regionalnom razvoju, županijske razvojne agencije akreditiraju se kao regionalni koordinatori i dobivaju važnu ulogu pri osmišljavanju, kategorizaciji, realizaciji i vođenju EU projekata. Osobno sam ministricu Žalac upozorio da za takvu ulogu ŽRA-e jednostavno nisu sposobne jer nemaju dovoljno ni iskustva ni stručnosti.
Karlovački HDZ (Damir Jelić) ovome je dao jednu novu dimenziju. Kada imate kapacitirane kadrove koji su i stručni i imaju iskustva onda oni dobiju – otkaz!

Dobivaju otkaz jer nisu po političkom (i možda još nekom) ukusu Damira Jelića. Ovim činom gospodin župan pokazao se kao običan provincijski, maliciozni, mali, osvetoljubivi moćnik. Što nije nešto s čime se građani Karlovca i županije ne bi mogli nositi. Ono s čime ćemo se puno teže nositi i što nas i dugoročno treba zabrinjavati jest da Damir Jelić zapravo pokazuje da je jednako sposoban voditi županiju kao što je vodio i grad Karlovac”- navodi Damir Mateljan,  predsjednik ŽO SDP Karlovačke županije.