Aktualno Županija

Reagiranje na optužbe čelnika županijskog SDP-a Damira Mateljana

Nakon što je predsjednik Županijskog SDP-a u svom priopćenju  uputio niz kritika na račun župana Damira Jelića, iz ureda župana mediji su primili reagiranje, u kojem stoji:
“Poštovani,
temeljem objavljenog Priopćenja u svezi promjena u Razvojnoj agenciji Karlovačke županije „KARLA“ potpisanog od strane predsjednika Županijske organizacije SDP-a Karlovačke županije Damira Mateljana molimo da objavite naše reagiranje na isto.
Glede objektivnog informiranja javnosti naglašavamo da bivši gradonačelnik grada Karlovca i sadašnji župan Damir Jelić nije provjeravao diplome zaposlenika niti je to bila njegova obveza prilikom zapošljavanja. Nakon sumnji u vjerodostojnost nekih diploma i otkrivanja nevažećih diploma Damir Jelić je kao gradonačelnik i kao prvi čelnik u Hrvatskoj dao nalog nadležnim službama da provjere pravovaljanost diploma svih zaposlenika Gradske uprave i gradskih tvrtki i ustanova.
Cijenimo brigu SDP-a za zaposlenike županijskih tvrtki i ustanova pa tako i Razvojne agencije Karlovačke županije, ali moramo naglasiti da je za rad spomenute tvrtke i njeno ukupno poslovanje odgovoran direktor tvrtke. Stoga svu problematiku interne komunikacije unutar tvrtke, a koja se navodi i u predmetnom priopćenju, zaposlenici trebaju rješavati sa svojim pretpostavljenima, poštujući hijerarhiju nadređenosti. Obzirom da se radi o tvrtki u suvlasništvu Karlovačke županije interes je župana i Županije da posluje uspješno i pozitivno.
Navodi o političkoj podobnosti ili nepodobnosti pri zapošljavanju su lažni, a primjeri koji to dokazuju su i oni o zapošljavanju osoba iz različitih političkih stranaka, pa i iz SDP-a u Gradu Karlovcu, dok je sadašnji župan obnašao funkciju gradonačelnika. Jedan od tada zaposlenih istaknutih članova SDP-a i danas obnaša funkciju jednog od pročelnika u Gradu Karlovcu. Također valja naglasiti da funkciju županijskih pročelnika većinom obnašaju osobe koje nisu članovi HDZ-a te teza o zapošljavanju po podobnosti naprosto nije točna.

Cilj je ove županijske vlasti da Karlovačka županija i sve županijske tvrtke i ustanove posluju uspješno i na korist svih naših građana, bez obzira na političko opredjeljenje, provodeći projekte koje je zacrtalo vodstvo Županije na čelu sa županom Damirom Jelićem. O uspješnosti toga rada prosudit će građani, odnosno birači, kao i uvijek do sada” stoji u priopćenju koje je medijima dostavio voditelj Odsjeka za protokol i odnose s javnošću Bernardo Pahor, dipl. pol.