Aktualno Županija

Tko muti vodu? Petračić u Krležinoj zavirio u iskop vodovodne cijevi pa se šokirao i na Facebooku “oprao” – dogradonačelnika

Nestanak vode u Krležinoj ulici karlovačkog Gradskog vijećnika i predvodnika Nezavisne liste Naš Karlovac Davora Petračića je, kako piše na FB stranici, ponukalo da “zaviri u u svježe načinjeni iskop sa obje strane ceste kod nove pošte, pored ceste koja vodi od tržnice prema kružnom toku kraj Konzuma”. I kako kaže, imao je što vidjeti.

– Umjesto postojeće cijevi unutrašnjeg promjera 96,8 mm, u iskopu je provučena cijev unutrašnjeg promjera 55.4 mmm odnosno smanjen kapacitet cijevi na 33 posto, jednu trećinu. Dakle, od današnjeg dana pa na dalje, veliki dio Krležine ulice ovisiti će o cijevi od polietilena čiji je kapacitet smanjen na 1/3 prvobitne cijevi, primjetio je Petračić.
I ova konstatacija oporbenom vijećniku je dovoljna da se obruši na aktualnog dogradonačelnika Karlovca, bivšeg direktora Vodovoda i kanalizacije, kako kaže, tvrtke s “jednom od najviših cijena vode i kanalizacije u Hrvatskoj”, pa se pita smatraju li u Vodovodu da će se oni u Krležinoj po dogovoru početi buditi u različita vremena kako bi imali dovoljan pritisak u vodovodnoj cijevi za umivanje, kupanje i pranje zubiju, a WC školjke ispirati s ugrađenim tajmerom po rasporedu od 7 do 10 sati kako bi svi imali dovoljno vode.

– Zašto vehementni i sveznajući bivši direktor te tvrtke, inače ekonomist koji je svoju karijeru izgradio isključivo sa stažom u gradu i gradskim tvrtkama, a koji sada obavlja važno mjesto dogradonačelnika, nije svom nasljedniku ostavio jaku struku i kontrolu kvalitete, kao i planiranje tako bitnih stvari kao što je vodoopskrba grada Karlovca, pita se Petračić.

– U prilog zadnjoj tvrdnji govori i primjer ispred moje zgrade gdje već godinama curi vodovod, voda izbija na površinu i čini trajno vrelo, a djelatnici VIK-a periodično dolaze, zatvaraju vodu, ugrađuju reparacijske spojnice, cijev dalje šprungira i eto ih opet nakon 3-6 mjeseci. A mi već nekoliiko puta pijemo zamućenu vodu nakon popravka. Tako već sigurno 5-6 puta… u 2-3 godine, kaže nezavisni vijećnik. (kaportal.hr)