Aktualno Županija

U Vukovoj Gorici teško ozlijeđen motociklist

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentiran je jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira (Karlovac) i četiri prometne nesreće od kojih je jedna s teško ozlijeđenom osobom i tri s materijalnom štetom.

Jučer u 12.55 sati na državnoj cesti broj 3 u mjestu Vukova Gorica, općina Netretić dogodila se prometna nesreća. Motociklom čakovečkih registracijskih oznaka upravljao je 32-godišnjak koji se navedenom cestom kretao u smjeru Rijeke. Zbog neprilagođene brzine u zavoju izgubio je nadzor nad motociklom te prešao na lijevi kolnički trak gdje je udario u osobno vozilo delničkih registracijskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljala 32-godišnjakinja. Nakon toga motociklist pada na kolnik, a osobno vozilo slijeće van kolnika i udara u prometni znak. Vozač motocikla teško je ozlijeđen te protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog kao i izviješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Jučer u 23.35 sati u Karlovcu, policijski službenici utvrdili su da osobnim automobilom karlovačkih registracijskih oznaka u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije i pod utjecajem alkohola od 2,06 g/kg upravlja 64-godišnjak. Vozač je isključen iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebnu prostoriju policije. Zbog počinjenog prekršaja vozač će biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.