Aktualno Županija

Najveće ulaganje u Opću bolnicu Karlovac otkad je izgrađena predstavit će se i građanima u Danu otvorenih vrata EU projekata

Karlovačka Opća bolnica organizira “Dan otvorenih vrata EU projekata” za projekt Uređenje prostora dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija koji se financira bespovratnim sredstvima EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Kako nam javljaju iz bolnice, vrata će biti otvorena u srijedu 9. svibnja od 10 sati.

– Cilj održavanja Dana otvorenih vrata je najširoj javnosti prikazati iskustva Opće bolnice Karlovac u pripremi i provedbi projekta, upoznati sve zainteresirane s načinom rada dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija te prednostima koje građanima donose novi načini liječenja i pružanja zdravstvenih usluga, rekao je ravnatelj OB Karlovac dr. Ervin Jančić.
U bolnici će se prezentirati namjena i svrha medicinske opreme nabavljene u okviru projekta, teće omogućiti obilazak lokacija na kojima se obavljaju završni radovi rekonstrukcije i uređenja prostora. Kao što smo već pisali, radi se o najvećem ulaganju u OB Karlovac otkad je izgrađena, a ukupna vrijednost projekta je veća od 35 milijuna kuna i to bespovratnih sredstava.

Projekt obuhvaća rekonstrukciju, uređenje i opremanje medicinskom i nemedicinskom opremom i uređajima prostora Dnevne bolnice za alkohologiju, Dnevne bolnice za psihoterapiju, Dnevne bolnice za infektologiju, Dnevne bolnice za internu medicinu, Dnevne bolnice za dijabetes, Dnevne bolnice za hematologiju i onkologiju, Dnevne bolnice za neurologiju, Dnevne bolnice za ginekologiju, Dnevne bolnice za pedijatriju, Dnevne bolnice za otorinolaringologiju i operacijskih dvorana za potrebe jednodnevne kirurgije.
S ciljem povećanja kvalitete pružanja zdravstvenih usluga te smanjenja listi čekanja za pojedine dijagnostičke pretrage i operativne zahvate nabavljeno je 13 medicinskih uređaja u ukupnom iznosu 6,6 milijuna kuna. (kaportal.hr)