Aktualno OG sada Ogulin

Ogulinci u Vukovaru na manifestaciji “SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ”!

U Vukovaru  se, od 3. do 6. svibnja, po prvi put, održava   Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija “SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ”!

Ovaj jedinstveni Festival započinje na sam Dan Grada Vukovara, a tijekom četiri dana festivala, na više gradskih lokacija, građani Vukovara, te domaći i strani turisti, na jednom mjestu moći će doživjeti najbolje i najzanimljivije od hrvatske nematerijalne kulturne baštine i autentičnih, hrvatskih turističkih manifestacija i njihovih atrakcija i jedinstvenosti.

Autor i producent ovog projekta, Aleksandar Kovačević, istaknuo je kako se radi o jedinstvenom festivalu koji se održava tijekom Europske godine kulturne baštine, a na kojem će se predstaviti zaštićena hrvatska nematerijalna kulturna baština koja je na nacionalnoj i UNESCO-ovoj listi, uz najatraktivnije turističke manifestacije, atrakcije i destinacije iz cijele Hrvatske.

Prigodu za predstavljanje našeg grada na ovom festivalu među prvima je prepoznala Turistička zajednica Grada Ogulina. Tako smo od direktorice Sonje Drašković doznali da je i ona danas, u ranim jutarnjim satima, u pratnji članova ogulinske Frankopanske garde, krenula  put Vukovara. Već prvog dana festivala naša garda će se predstaviti  u mimohodu hrvatskih povijesnih gardi, a sudjelovat će i u snimanju emisije “Lijepom našom” HRT-a.

Drugi dan u Vukovaru će joj se pridružiti Miroslav Turković, koji će svim posjetiteljima prezentirati ovogodišnji Ogulinski festival bajke, te polaganje vozačkog ispita za poznatu vozačku  dozvolu za vožnju s metlom.

Tijekom narednih dana i OGportal će pratiti tijek ovog festivala.