Aktualno OG sada Ogulin

Predsjednik Vlade Andrej Plenković na svečanoj sjednici Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice u Otočcu

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjelovat će na svečanoj sjednici Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ) u Otočcu, u četvrtak, 3. svibnja 2018. godine, u 13.00 sati, u Gackom pučkom otvorenom učilištu Otočac (Trg Dražena Bobinca 2). Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Svečana skupština Hrvatske vatrogasne zajednice održava se u sklopu obilježavanja 150. obljetnice rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva Otočac. Tom će se prigodom uručiti priznanja za Najpothvat u vatrogastvu za 2017. godinu te najviša vatrogasna priznanja za životno djelo u vatrogastvu, povelje i plakete s likom Gjure Stjepana Deželića i Mirka Kolarića. Svečanost će ujedno biti i prilika za dodjelu nagrada pobjednicima za najbolji likovni i literarni rad iz područja vatrogastva te za najbolje fotografije.

Svibanj je, već tradicionalno, Mjesec zaštite od požara u kojem vatrogasci brojnim manifestacijama naglašavaju važnost odgovornog ponašanja.

Proslavi u Otočcu danas će nazočiti i predstavnici Područne vatrogasne zajednice grada Ogulina.