Aktualno Magazin Zabava

Videoigra Fortnite doživjela neviđeni uspjeh, probila rekorde gledanosti na YouTubeu

Globalni fenomen Fortnite bilježi neviđeni porast popularnosti, čemu svjedoči i izraženi interes za najveća streamerska odredišta poput Twitcha i njegovog agresivnog konkurenta YouTubea
Epic Gamesov magnum opus Fortnite jedna je od najuspješnijih igara današnjice, što je zbilja zanimljivo s obzirom da je prema originalnom planu trebala biti neka vrsta besplatne demonstracije za igru koju bi trebali plaćati. Nekoliko mjeseci kasnije, pred kreativnim timom se našao multiplayer naslov koji konkurira jedino najvećim igrama na planeti.
Streameri milijunaši?
Uspjeh kod nekoliko milijuna igrača koji svakodnevno naviru na Epicove servere kako bi se okušali u borbi protiv stotinu ljutih konkurenata prenio se i na malo drukčiji medij od videoigre. Popularni streamerski kanali poput Twitcha i u krajnjoj liniji YouTubea iz dana u dan bilježe sve veći broj zainteresiranih gledatelja koji uživaju u vještini streamera poput Drakea i Ninje – mladih milijunaša koji su zaradili pravo bogatstvo igrajući Fortnite pred tisućamama online gledatelja.
Twitch, upoznaj YouTube
No čak niti Drake i Ninja ne mogu nadmašiti pothvat stremera ElrubiusOMGa koji je tijekom spektakularnog YouTube prijenosa okupio preko milijun i sto tisuća gledatelja. Stranica YouTube ovaj trijumf naziva ‘kulturnim fenomenom’, što je prilično precizno uzmemo li u obzir da u zadnje vrijeme više ljudi gleda esportove i prijenose videoigara nego prave sportske događaje uživo.
No to nije sve

Statistika kolaborativnog eventa koji je okupio brojne online streamere na YouTubeu još je kolosalnija od individualnog trijumfa, okupivši preko 42 milijuna jedinstvenih pregleda.
Dost’ dobra zarada
Uzmemo li sve ovo u obzir, kao i činjenicu da je Fortnite nedavno stigao na iPhone gdje je u manje od četiri dana pomoću mikrotransakcija Epicu priskrbio zaradu od preko 1.5 milijuna američkih dolara, vrlo je izgledno da ovaj žanr igara uz dobar marketing i podršku zajednice može zaraditi jako puno novca.

Čini se da Epic Games može opuštenije pristupiti izgradnji konačne verzije Fortnitea – u slučaju da će im ona ikad trebati.(tportal.hr)

Kako to izgleda pogledajte na sljedećem videu.