Aktualno OG sada Ogulin

Vrijeme za vikend – od nedjelje sunčanije

Još danas će se u blizini naše zemlje nalaziti ciklona zbog koje će biti pljuskova i kiše, ali i ona polako slabi i popunjava se. U subotu će se još osjećati njen utjecaj, pogotovo na jugu i jugozapadu unutrašnjosti, u gorju i dalmatinskom zaleđu dok će u ostalim područjima jutro biti promjenjivo oblačno, ali uz sunčana razdoblja. Puhat će umjerena do jaka bura, u Dalmaciji uglavnom sjeverozapadnjak

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj opet biti nestabilno uz povremene grmljavinske pljuskove i nevremena, a jače i obilnije kiše bit će ovdje uz granicu sa Slovenijom i na jugozapadu. Temperatura malo viša nego danas, od 24 do 27.

Istočni dio imat će većinom sunčano i suho vrijeme – osobito u ovim sjevernijim dijelovima, a pljuskova će biti najviše u Posavini. Na krajnjem istoku sutra opet najtoplije, do 29 stupnjeva.

Jačih i obilnijih pljuskova bit će i u gorskoj Hrvatskoj, ali lokalno i u Istri i na Kvarneru. Puhat će umjerena bura

Najnestabilnije ovdje na jugu očekujemo u unutrašnjosti, dok će u ostatku biti samo promjenjivo oblačno. Uz umjeren sjeverozapadnjak, temperatura će se popeti do najviše 26 stupnjeva
Još sutra gotovo u svim krajevima grmljavinski pljuskovi, jači u gorskom dijelu i jugu-jugozapadu unutrašnjosti. Od nedjelje sunčanije, ali što se tiče kopna i malo manje toplo- tako da nas čeka ugodnije i više proljetno vrijeme. Dakle, još sanas gotovo u svim krajevima grmljavinski pljuskovi, jači u gorskom dijelu i jugu-jugozapadu unutrašnjosti. Od nedjelje sunčanije, ali što se tiče kopna i malo manje toplo- tako da nas čeka ugodnije i više proljetno vrijeme.