Aktualno Županija

Duga Resa Fest: Riječanka Tara Vidović pobjednica 5. izdanja dugoreškog festivala mladih-Natali Zorkić iz Josipdola peta!

Tara Vidović, učenica Osnovne škole Fran Franković iz Rijeke pobjednica je ovogodišnje Euforije – natjecanja mladih pjevača osnovnih škola koje se već petu godinu zaredom održava u Dugoj Resi u organizaciji Udruge za mlade Agora i Grada Duge Rese.

Odličnom, emotivnom izvedbom pjesme „Come saprei“ talijanske pjevačice Giorgie oduševila je mnoge u publici, ali i stručni žiri koji joj je dodijelio najviše bodova, ukupno čak 82. Pobjednici je nagradu grand prix uručila prošlogodišnja pobjednica Euforije Medea Market Sindik, koja također dolazi iste iz Rijeke. Sudeći prema pobjedama na Duga Resa Festu, OŠ Fran Franković očito ima najtalentiranije mlade izvođače, stoga čestitke zasluženo pripadaju pobjednici i školi koju je predstavljala.

Na drugo mjesto plasirala se OŠ Višnjevac iz Osijeka koju su predstavljali braća Ivan i Marin Bulić s pjesmom „Perfect simphony“ i s ukupno osvojenih 62 boda, dok je treća bila OŠ Vladimir Nazor iz Rovinja za koju je nastupala odlična Eni Ružić s pjesmom „Ima jedan svijet“.

Predstavnica OŠ Vladimir Nazor iz Duge Rese Roberta Vižintin s pjesmom „Život nije siv“ nije osvojila puno glasova stručnog žirija ali je, kako i dolikuje domaćinima, imala najbolju i najglasniju podršku publike i to ne samo pljeskom već i transparentima.

Popularni Damir Kedžo i Medea Market Sindik nedavno su snimili zajedničku pjesmu „Ne mogu iz dana u noć“ koju su predstavili dugoreškoj publici.

Stručnom žiriju, Damiru Kedži, Sanji Doležal, Marijanu Moniću, Tomici Jambrošiću, Radmili Bocek, Doris Mulac Božičević i Katarini Srakočić, doista nije bilo lako, jer svi izvođači uložili su puno truda i energije u svoje izvedbe, a mnogima nije bilo lako pobijediti ni tremu, stoga čestitke zaslužuju svi predstavnici iz čak 15 škola koliko ih je nastupilo na ovogodišnjoj Euforiji.

Recimo i to da je na petom mjestu učenica Osnovne škole Josipdol  Natali Zorkić, čija je mentorica Barbara Srdarev. Time se ova škola najbolje plasirala na natjecanju od svih škola s područja Karlovačke županije. (KAportal -OGportal)