Aktualno Županija

Županija odredila rok: Radio Karlovac muku muči s rokom za iseljenje iz prostora – ostala im dva mjeseca, a ne znaju gdje će

foto karlovacki.hr

Hrvatski radio Karlovac neće iz prostorija u Vranyczanyevoj 2 iseliti do 1. srpnja, kako je to od njega zatražila Karlovačka županija, vlasnica prostora, jer još ni ne zna kamo će!

Županija, podsjetimo, želi sve svoje službe sa sadašnjih pet lokacija, preseliti na dvije koje su u njenom vlasništvu, u Vranczanyevoj 2 i 4, a da bi to ostvarila zatražila je korisnike njenog prostora, Ured državne uprave, Sanitarnu i Prosvjetnu inspekciju, te Hrvatski radio Karlovac, da iz njih isele do 1. srpnja.

Tehnički najzahtjevnije preseljenje, koje će trebati vrlo pomno i planirati i realizirati, jest preseljenje Radija iz prostorija u kojima je desetljećima u druge, ali  koje će to biti, dva mjeseca prije roka ne znaju ni u Gradu ni u toj gradskoj tvrtki.

– U ovom trenutku mogu reći kako se intenzivno radi na rješavanju pitanja preseljenja tvrtke. Za pretpostaviti je kako se proces preseljenja neće zaključiti u zadanom roku obzirom prostor preseljenja nije definiran, time ni sami troškovi, odgovorio nam je direktor HRK-a Matija Perković.

I u Gradu kažu da su “u postupku traženja lokacije koja neće iziskivati velika ulaganja”, a hoće li to biti, kako se već neko vrijeme nagađa, obližnji prostor na Zrinskom trgu ili u Radićevoj ulici, moralo bi, ipak, biti poznato u sljedećih nekoliko mjeseci.(KAportal)