Aktualno Kolumne Krule Kruloteka

Eurovizija 80tih…

Ka mulac… 15 dana prije, svi bi brujali kako je u subotu Eurovizija. Mati bi te subote napekla kolača, ćaća bi se obrija, pa navečer svi sjeli pred tevejac i gledaj Euroviziju a još bi i susjedi došli. Ni jednu jedinu riječ iz pjesama nitko nije razumio, al smo se svi pravili ka da razumijemo. Ćaća je Švabe sve razumio jer je 70tih radio u Švabiji… zapravo sad kad gledam, kurac ih je razumio… jer kad sam ga pita o čemu pjevaju, prevodio mi je svaku šestu riječ pa je pjesma izgledala vako:

– “Ja meni ljubav Alpe drvo oblak lijepo”

Reka sam ćaći da gluplje pjesme u životu nisam čuo! Kužio sam ja, pozaboravlja ćaća sav njemački.

Kad bi Šveđanke izašle pjevati, ćaća i kum bi zanijemili… a bogami i ja. Bio sam mali al sam kužio što znači dobra sisa. Nastup tih Šveđanki je zapravio bio preteča akcijskih filmova… jer su nakon par godina došli videorekorderi pa je ćaća govorio da ide kod kuma gledat švedske akcijske filmove. Ja sam gleda i Američkog nindžu… i Karate kida… i Supermena… al što ih se ćaća nagleda, doduše švedskih, ja za 3 života neću. Ako ikad sretnem onog švedskog glumca Dolpha Lundgrena, reći ću mu da je ćaća odgleda sve njegove filmove.

Kad bi svi otpjevali svoje pjesme, išlo bi glasanje. Meni je uvijek bilo interesantno glasanje i ono na francuskom kad daju 2 boda pa veli “Du pua!”… ja bi svaki put pita ćaću “Ćaća ćaća, ko to dobi DU PUA?”… ondab meni ćaća reka ko je dobio 2 boda. Nakon petog puta, ćaći bi dopizdilo pab mi reka “Aj u pičku maternu i ti i DU PUA, pustme da gledam!”… jab onda mater ispitiva, ona je imala 2ipo tone živaca pab mi objašnjavala.

Dok bi oni proglašavali pobjednika… mi bi žvakali zadnje zalogaje polica i slanine… čupavaca… smokija… pili zadnje gutljaje žutog i crnog polo soka.

Eurovizija 2018te…

Danas pročitao na nekvom portalu, Franka Batelić nije ušla u finale Eurovizije.

Nit sam znao da nas predstavlja Franka… nit znam koja pjesma… a jebalo majku, najmanje od svega sam znao da je bila Eurovizija.