Aktualno Županija

Policijski blokovi puni, državni proračun raste – policajci u travnju napisali 2.470 kazni

Policijski blokići prilično su se pisali i tijekom travnja, a državni proračun je, barem što se tiče PU karlovačke, iz džepova nesavjesnih vozača solidno rastao.

Naime, policija javlja da su tijekom svojih redovnih zadaća policijski službenici ukupno sankcionirali 2.470 prekršaja u prometu bez prometnih nesreća, a najviše su sankcionirani prekršaji vozača počinjeni zbog nepropisne brzine. Ona je, navode, ujedno i najčešći uzrok prometnih nesreća i to u 1.099 prekršaja ili čak 44,49 posto od ukupnog broja sankcioniranih prekršaja.

Osim prebrzih vozača, najviše su se kažnjavali vozači koji nepropisno parkiraju. U travnju je takvih bilo 258, odnosno 10,44 posto Nekorištenje sigurnosnog pojasa sankcioniralao se 245 puta, a upravljanje pod utjecajem alkohola
u 83 slučaja.

Policija je kažnjavala i korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nepoštivanje prometnih znakova i ovlaštenih osoba, tehničku neispravnost vozila kao i one neregistrirane i nepregledane na tehničkom pregledu. Nepopravljivih, odnosno oni koji voze iako im je vozačka dozvola već bila oduzeta, bilo je točno deset. (kaportal.rtl.hr)