Aktualno Županija

Startao FUSE, novi međunarodni filmski festival u Karlovcu – danas natjecateljske projekcije i večernja zabava

Na odlično popunjenoj Malojs ceni Hrvatskog doma sinoć je počelo prvo izdanje FUSE festivala, novog međunarodnog filmskog festivala u organizaciji Kinokluba Karlovac čiji je fokus kratkometražni igrano-eksperimentalni film.

Sve je zapravo započelo još ujutro radionicom analogne fotografije koju je vodio poznati mladi karlovački filmaš Pavle Kocanjer, jedan od tri selektora filmova za natjecateljske projekcije.

Službeno otvorenje festivala započelo je u 20 sati, nakon čega je uslijedila projekcija filma “Transmania” na čijem je stvaranju radilo čak 15 redatelja. Posjetitelji su imali mogućnost upoznati se sa žanrom eksperimentalnog filma te nakon filma uživati u druženju i domjenku.

Danas su na rasporedu natjecateljske projekcije, a valja reći kako su filmovi na festival pristizali iz doslovno cijelog svijeta, a publika će moći vidjeti 23 najbolja. Prva natjecateljska projekcija trajat će od 11 do 13 sati, a druga od 15 do 16:30. Obje projekcije
bit će održane na Maloj sceni Hrvatskog doma, a jedna od pet nagrada koje će biti dodijeljena je i nagrada publike, tako da ćete imati prigodu i glasati za svoje favorite.

U sklopu večernjeg programa, na središnjem trgu Aquatike, posjetitelje očekuje dodjela nagrada za filmove koji su bili prikazani u natjecateljskoj kategoriji. Nakon dodjele nagrada, karlovačka publika imat će priliku uživati u glazbenom programu Dorotee Zovko, poznatije po umjetničkom imenu Aklea Neon, koja će predstaviti autorske pjesme i obrade u vrlo zanimljivom afro-soul stilu. (kaportal.hr)