Aktualno OG sada Ogulin

Mažoretkinje u Rovinju

U organizaciji Mažoret saveza Hrvatske, a pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, proteklog vikenda u Rovinju održano je Državno prvenstvo mažoretkinja. Tijekom dvodnevnog natjecanja koje je održano na rovinjskom Trgu maršala Tita, svoje vještine u spoju plesa i sporta pokazalo je preko 850 djevojaka iz 45 sastava iz 15 gradova Hrvatske, a ogulinske mažoretkinje i ovaj put su branile boje našeg grada. Mažoretkinje su se natjecale u tri dobne kategorije, i to u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj uz dva rekvizita, štapove i pompone.

Nekima od naših mažoretkinja bio je ovo prvi nastup na državnom prvenstvu, a kakav rezultat su postigle doznali smo od predsjednice Društva Naša djeca Ogulin, Ljiljane Kaurić.

“Solo juniorka Magdalena Juričić osvojila je treće, a solo seniorka Dajana Jančić četvrto mjesto. Par juniorki Monika Kirasić i Patricija Stipetić osvojile su osmo mjesto, ali ne trebaju biti žalosne, jer je to odličan rezultat, s obzirom na konkurenciju.  U formaciji pompona  naše su kadetkinje osvojile semo mjesto, u formaciji štapa kadetkinje su devete, a u formaciji štapa juniorke su pete u Hrvatskoj”- rekla nam je Ljiljana Kaurić.

Pred mladim nadama ogulinskog mažoret plesa još je puno predanog rada i treniranja, a vjerujemo kako odlični rezultati i rezultati biti vidljivi već na slijedećem državnom prvenstvu.