Aktualno Županija

Snažna eksplozija oko ponoći odjeknula Švarčom – sa zemljom sravnjen dvorišni objekt, pod ruševinom poginuo vlasnik

Snažna eksplozija odjeknula je nešto prije ponoći na Švarči, na imanju nedaleko crkve sv. Franje Ksaverskog, a od jačine detonacije srušio se dvorišni objekt pored obiteljske kuće. Nažalost, unutra ja tada bio vlasnik u dobi od oko 70 godina, koji je ostao pod ruševinama.

Na mjesto događaja ubrzo su došle sve interventne službe, hitna, policija i vatrogasci. Vatrogasci su svojom opremom još sat i pol nakon događaja nastojali doći do unesrećenika pod hrpom betona, a djelatnici hitne pomoći čekali su na mjestu događaja da ga preuzmu.

U kakvom je stanju u ovom trenutku se ne zna pouzdano, no s obzirom na situaciju, nije dobro. Više informacija imat ćemo ujutro, kada će uslijediti policijski očevid kojim će se utvrditi sve okolnosti tragedije, kao i uzrok eksplozije. Prema prvim informacijama, moglo bi se raditi o plinu.

 

-Oko 23.50 sati u Karlovcu, Gradska četvrt Švarča, prilikom eksplozije (moguće plina) u ljetnoj kuhinji smrtno stradao 72-godišnjak. Slijedi očevid – javila je policija u 2.54 sati. (kaportal.hr)