Aktualno OG sada Ogulin

A gdje su slikovnice?

Gradska knjižnica i čitaonica Ogulin uključila se u akciju “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”, kojom su među djecom željeli probuditi ljubav prema čitanju i darivanju.
Tijekom veljače i ožujka djeca su u knjižnicu donosila svoje slikovnice koje su odlučili pokloniti, a ravnateljica knjižnice, Marijene Mazor u dogovoru s ravnateljicom Doma zdravlja, Zlatom Kurelac, odlučila je prikupljene slikovnice darovati pedijatrijskoj ambulanti.
Udruženi mališani poklonili su 70-ak SVOJIH slikovnica kako bi svoj djeci čekanje na preglede prošlo brže i ugodnije.
Međutim, ni dva mjeseca kasnije u kutiji u kojoj ih je bilo 70-ak, danas ih je svega nekoliko. Žalosti i činjenica da ono malo što je ostalo je potrgano ili pošarano. Nažalost, kako su knjige došle, tako su i otišle. Vjerojatno u rukama djece. Možda im nije za zamjeriti jer su to djeca ali svakako se treba upitati gdje su nestali roditelji koji trebaju ukazivati na dobre i loše postupke i podučiti ih normama lijepog ponašanja.
Prošli članak završili smo riječima: “Nadamo se da će svi korisnici ambulante pokazati savjesnost i odgovornost, posebice odrasli pa mališane naučiti knjigu vratiti na mjesto kako bi i drugu mali pacijenti mogli uživati u njoj jer su te slikovnice namijenjene isključivo korištenju u čekaonici.”
Nažalost, ispalo je baš suprotno nadanjima onih koji su svoju slikovnicu poklonili.