Aktualno Županija

U organizaciji udruge Carpe Diem u ponedjeljak u Plaškom velika volonterska akcija uređenja školskog okoliša

U ponedjeljak u sklopu manifestacije “Hrvatska volontira” udruga Carpe Diem organizira u Plaškom volontersku akciju sa stotinjak sudionika iz Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije. Okupljanje počinje od 10 sati kod Osnovne škole Plaški, a volonteri iz obje županije sudjelovat će u uređenju školskog okoliša.

Volonterska akcija jedna je od aktivnosti projekta “Volonterska školica”, čiji je nositelj udruga Carpe Diem. Radi se EU projektu koji je započeo 1. 6. 2017. i traje do 31. 5. 2019. Ukupna vrijednost projekta iznosi 948.086,07 kuna te ga sufinanciraju Europska unija kroz Europski socijalni fond i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Opći cilj projekta je doprinijeti povećanju društvenog i gospodarskog rasta te demokratskog razvoja u Karlovačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji kroz jačanje partnerstva organizacija civilnog društva i odgojno-obrazovnih ustanova u području volontiranja, dok je specifični cilj projekta uključiti kvalitetne volonterske programe u školski kurikulum i potaknuti razvoj odgoja i obrazovanja za volontiranje na području Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije.

Projekt se provodi na području Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije u partnerstvu s Agencijom lokalne demokracije Sisak, LAG-om Vallis Colapis, udrugom Slobodna škola, Osnovnom školom Grabrik i Gimnazijom Karlovac.(KAportal)