Aktualno Županija

U vozilu pronađene stabljike indijske konoplje tipa marihuana i duhan

Policijski službenici Policijske postaje Slunj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. Kaznenog zakona.

Naime, 17. svibnja u poslijepodnevnim satima na području Gornjeg Primišlja policijski službenici zaustavili su osobni automobil krapinskih registarskih oznaka kojim je upravljao 48-godišnji vozač, a u kojem se kao suvozač nalazio 58-godišnjak.
U sklopu kriminalističkog istraživanja, a temeljem naloga Županijskog suda u Karlovcu, obavljena je pretraga osobnog automobila u kojem je pronađeno 29 zasađenih stabljika nalik na indijsku konoplju tipa Marihuna, visine od 7 do 38 centimetara koje su tom prilikom oduzete. Ujedno, tijekom pretrage pronađene su i četiri vrećice sitno rezanog duhana težine 1.623,7 grama.
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama protiv 58-godišnjeg hrvatskog državljanina nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđena kaznena prijava, a Carinskoj upravi Obavijest o počinjenom prekršaju.