Aktualno OG sada Ogulin

Članovi KUD-a Klek nastupili u Metkoviću i na dubrovačkom Stradunu

Smotra folklora “Na Neretvu misečina pala” je smotra folklornih tradicijskih plesova i napjeva koja se održava se u Metkoviću u drugoj polovini mjeseca svibnja u organizaciji KUD-a Metković i Gradskog kulturnog središta Metković. Ove je godine Smotra održana od 18. do 20. svibnja, a među 1200 folkloraša iz cijele Hrvatske našli su se i članovi KUD-a „Klek“ Ogulin kao predstavnici Karlovačke županije. Klekovci su gostovanje na Smotri folklora Dubrovačko-neretvanske županije zaslužili izvrsnim nastupom na prošlogodišnjem 21. „Igra kolu“ u Ogulinu na kojem su se predstavili običajem pranja robe na rijeci Dobri.
Istu su koreografiju izvornih pjesama i plesova ogulinskog kraja izveli na velikoj pozornici u Metkoviću u petak 18. svibnja, gdje ih je mnogobrojna metkovićka podržala velikim pljeskom, a prosudbena komisija ocijenila izvrsnim ocjenama i pohvalila za nastup koji je i u pjevačkom, i u plesačkom i u sviračkom segmentu opravdao sva očekivanja i potvrdio kvalitetu Društva.
U subotu, 19. svibnja uslijedio je i nastup na dubrovačkom Stradunu gdje su ispred crkve sv. Vlaha još jednom „oprali robu“ na ogulinski način i zaslužili gromoglasni pljesak domaćih stanovnika ali i turista iz svih dijelova svijeta i još jednom potvrdili vrijednost svoga rada i truda . Zaista nema boljeg načina da se promovira ogulinski kraj i bogatstvo njegove tradicijske kulture!
Osim službenog dijela i odrađenih nastupa, članovi KUD-a „Klek“ su tijekom trodnevne mini-turneje razgledali Metković, Arheološki muzej „Naronu“, Sv. Vid i Dubrovnik te su posjetili Međugorje i Mostar odakle su ponijeli predivne dojmove.