Aktualno OG sada Ogulin

Maturijada 2018.

Posljednji je dan nastave za maturante. Diljem zemlje bilo je raspjevano i veselo, pa tako i Ogulinu. S obzirom na kišni dan, popularna maturijada, započela je okupljanjem 150 maturanata ispred Obrtničke i tehničke škole, nakon čega su se u povorci uputili u gradsku športsku dvoranu, gdje ih je dočekala grupa Alf. Na samom početku organiziran je kratki program koji su vodili učenici Danijel Vuković i Laura Cindrić. Ravnateljice ogulinskih srednjih škola, Sanja Dubić i Zrinka Ceranić Jurković, poručile su učenicima da ustraju u svojim ciljevima, te da s ljubavlju i entuzijazmom rješavaju životne situacije u kojima će se naći.
U ime grada Ogulina govorio je gradonačelnik Dalibor Domitrović, koji je izrazio želju da ih što više svoj život nastavi u Ogulinu. Onima koji kreću na studije poželio je puno uspjeha, a svima i zaposlenje u našem kraju. Gradonačelniku je pripala i čast proglasiti najbolje učenike generacije, a ove školske godine to lasakavo priznanje zaslužile su Doris Blašković, učenica Gimanzije i strukovne škole  Bernardina Frankopana i Andrija Butković, učenik Obrtničke i tehničke škole.

Maturantima programa opće gimnazije razrednici su bili Ivana Brozović i Liljana Švegar, a najbolje su učenice tog smjera bile  Sanja Puškarić i Doris Blašković,  koja je ujedno proglašena i učenicom generacije. Ekonomistima je razrednica bila Jadranka Murgić, a najbolja učenica bila je Andreja Bartolović. Mihael Mužević bio je razrednik hotelijersko-turističkim tehničarima od kojih se najuspješnijom pokazala Darija Porubić. Prodavače je vodio razrednik Branko Rumenović, a najbolja u usvajanju znanja bila je Željka Capan.

U Obrtničkj i tehničkoj školi Mirjana Štimac bila je razrednica elektrotehničarima od kojih je najbolji učenik Filip Cindrić. Razrednica Vlasta Luketić brinula je o tehničarima za računalstvo iz čijeg razreda dolazi i učenik generacije, Andrija Butković. Ova škola educirala je i tehničare za željeznički promet kojima je razrednik bio Miro Rahan, a najbolja učenica Anamarija Filipović. Automehaničare, strojobravare i vodoinstalatere kroz obrazovanje je  vodio  razrednik David Fabijan, a najuspješniji od njih bio je Ivan Kasunović. Valentina Grdić proglašena je najboljom učenicom u razredu frizera, čiji je razrednik bio Petar Ribić.