Aktualno Sport

Kuglanje – rezultati

Svjetsko juniorsko prvenstvo
U Rumunjskoj je prošli tjedan igrano Svjetsko juniorsko prvenstvo u kuglanju. U ekipnom dijelu prvenstva kuglačica, Hrvatska je uvjerljivo osvojla naslov svjetskih prvakinja sa odličnim rezultatom od 2553 čunja, čak 71 čunj više od srebrnih Njemica. Niti ova hrvatska reprezentacija nije bez ogulinskih kuglačica, pa je u osvajanju svjetskog zlata sudjelovala bivša kuglačica Ogulina, a sada Rijeke, Ivana Juričić, sa odličnih 592 čunja. Zlatne svjetske medalje osvojile su i dvije kuglačice Ogulina dvojno registrirane za riječku Mlaku, Ivana Neralić i Anamarija Grdić, koje su bile u pričuvi.
Na ekipnom prvenstvu za juniore, za Hrvatsku su zaigrala i dvačlana Kleka, Andrija Božičević i Matija Cindrić. No oni su loše započeli svoj nastup, Andrija je na prvoj stazi srušio samo 119 čunjeva, zamijenio ga je Matija i bio još lošiji, sa samo 110 čunjeva, pa je i on zamjenjen. Na kraju, juniori Hrvatske osvojili su tek 11.mjesto od 14 reprezentacija.
U disciplini tandem, odlično su igrale Ivana Neralić i Ivana Juričić: Nakon što su redom pobijeđivale tandeme Slovačke, Mađarske i Njemačke, u polufinalu su na žalost izgubile od slovenskog tandema, te su tako osvojile svjetsku brončanu medalju. U tandemu je nastupila još jedna ogulinska kuglačica, Anamarija Grdić zajedno sa Tamarom Sinković, no one su izgubile u 1.kolu od slovačkog tandema sa 2:1.
U konačnom poretku nacija, Hrvatska je najuspješnija reprezentacija ovog svjetskog juniorskog prvenstva sa osvojene 4 zlatne, jednom srebrnom i 3 brončane medalje.

4.Turnir mladih KŽ „Angelina Škalamera“
Prošli vikend odigran je posljednji turnir mladih KŽ na kuglani u Karlovcu, gdje su opet odlični bili najmlađi članovi KK Klek i ŽKK Ogulin. U katrgoriji 9-godišnjaka Mihael Luketić bio je prvi, Toni Puškarić četvrti i Toni Stipetić peti, kod 10-godišnjaka je Kevin Kirasić bio četvrti, kod 12-godišnjaka je pobijedio Zvonko Salopek, Mateo Šlat bio je treći, a David Pađen četvrti, te kod 14-godišnjaka prvo mjesto osvojio je David Mazor.
Kod djevojčica, u kategoriji 10-godišnjakinja Magdalena Stipetić bila je prva, a Tara Stipetić druga, te kod 14-godišnjakinja Petra Stipetić bila je peta.
Na kraju turnira podijeljeni su i pehari za konačni poredak nakon sva četiri turnira (Slunj, Ozalj, Ogulin i Karlovac). Opet su ogulinski mladi kuglači bili najuspješniji: u kategoriji 9-godišnjaka, ptvak je Mihael Luketić, kod 10-godišnjaka je prvak Mateo Šlat, kod 12-godišnjaka je Zvonko Stipetić prvi, a David Pađen treći, te kod 14-godišnjaka David Mazor je osvojio 1.mjesto.
Kod djevojčica, u kategoriji 10-godišnjakinja najbolja je Magdalena Stipetić, a druga je Tara Stipetić, dok je kod 14-godišnjakinja Petra Stipetić treća.