Aktualno Županija

Karlovački branitelji 30. svibnja slave svoj dan

– Na Vunskom sportska i kulinarska natjecanja, izložba naoružanja, na Turnju koncert Intrade

– Plan je da se na na Vunskom Polju sastanu sve udruge, a kad smo se već sastali, red je da nešto korisno napravimo, pa sve što skupimo, sve donacije bit će za Udrugu Jak kao Jakov. Cjelodnevni program je bogat, od kuhanja kotlića, veteranskog, turnira HKoV-a, žena i djece do pokaznih vježbi. Mi smo tamo od 10 do 21 sat, dođite, pozvao je Josip Slaćanin, predsjednik Udruge specijalne jedinice policije Grom, najavljujući bogat program proslave Dana hrvatskih branitelja Karlovačke županije, 30. svibnja.

Uz braniteljske udruge, na Vunskom Polju proslavi će se pridružiti i pripadnici Hrvatske kopnene vojske. Nakon što polože vijence kod križa ispred Zapovjedništva HKoV-a i održe svečanu akademiju, po riječima brigadira Zorana Lipošćaka, na Vunskom će izložiti naoružanje i opremu, sudjelovati u sportskim i kulinarskim natjecanjima.

A nakon Vunskog, proslava će se nastaviti na igralištu OŠ Turanj. Program pod nazivom Domovini iz srca Hrvatske počet će već u 17 sati, sudjelovat će Karlovačke mažoretkinje, plesni klub st.ART, mali folkloraši iz OŠ Turanj i veliki iz četiri KUD-a, Boemi i klapa Intrade.

– Ulaz je slobodan, a parkirati će se moći kod vrtića, crkve, Gavranovića i igrališta NK Korana koji će imati turnir, najavila je predsjednica Vijeća GČ Turanj Anamarija Radočaj.

Problema s parkiranjem ne bi trebalo biti jer je organiziran i prijevoz autobusima, oko 19. 30 s Vunskog Polja na Turanj, te nazad nakon završetka programa. (kaportal.hr)