Aktualno OG sada Ogulin

Milan Poljak naslijedio Željka Lipošćaka

Milan Poljak od sinoć je novi predsjednik Udruge veterana 143. ogulinske brigade. Jednoglasno to odlučili članovi udruge, okupljeni u Pučkom otvorenom učilištu na svojoj izbornoj skupštini.

Prema Statutu, dosadašnji predsjednik Željko Lipošćak tu funkciju više ne može obavljati, jer je na čelu udruge bio dva mandata.

Potpredsjednik je Nikola Neralić, a tajnik Željko Osvaldić. Članovi Izvršnog odbora su Zvonko Kovačić, Tone Lipošćak, Tone Radočaj, Boško Bušljeta i Branko Veršec, a članovi Nadzornog odbora Željko Lipošćak, Boško Salopek i Milan Radočaj.

U Sudu časti bit će Zoran Lipošćak, Željko Tonković i Goran Glad.

Na skupštini je odlučeno i da se izmijeni Statut, pa tako više neće biti 14 članova Predsjedništva, nego 9.

Skupštinu je obilježio relativno slab odaziv članova, od ukupno 80 nazočilo ih je, prema izvješću verifikacijske komisije, njih 42.

Pozdravne riječi uputili su im predsjednica Udruge udovica Mira Rumenović, predsjednik ogulinske HVIDR-e Drago Cetinjanin i predsjednik  Hrvatskog časničkog zbora Miko Kolić.

Željko Lipošćak čestitao je na izboru svom nasljedniku Milanu Poljaku, koji je obećao brigu o svakom članu i zahvalio na jednoglasnoj podršci.