Aktualno OG sada Ogulin

Predstavljen 15. broj godišnjaka Modruš

Zahvaljujući predanom radu čelnih ljudi Katedre Čakavskog sabora Modruše, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin upriličeno je predstavljanje 15-og broja godišnjaka Modruš. Urednik Zvonko Trdić u uvodnoj riječi istaknuo je kako i ovaj broj lista donosi zapise koji su nastali na temelju sjećanja kazivača modruškog kraja i okolnih mjesta. Njihova sjećanja sežu u neka prošla, gotovo zaboravljena vremena, a svjedočanstvo su života i prilika koji su vladali tim prostorima. Urednik je napomenuo i kako je najveće bogatstvo ovog lista upravo pisani trag kolektivne memorije jednog područja.
U nastavku predstavljanja ovog izdanja Zvonko Trdić prisutne je proveo kroz sve tekstove, uz nekoliko crtica o njihovim autorima. U nekoliko navrata knjižnicom se orila i pjesma na izvornom jeziku modruškog kraja u izvedbi Vlade Ševrovića, Ivana Mihaljevića i prof. Josipa Šibarića.
Vjerujemo kako će i 15. broj ovog lista u trajno nasljeđe ostaviti bogatu građu koja će biti predmet proučavanja neke buduće generacije etnografa.