Aktualno OG sada Ogulin

Tragom pitanja našeg čitatelja, doznajemo: “Hrvatska pošta kao poslodavac ovakvo neprimjereno ponašanje ne tolerira”

Tijekom tjedna na naš mail dobili smo tekst u kojem se opisuju navodni događaji u ogulinskoj pošti, a uz to, pošiljatelj ili više njih, iznose i pritužbe na obavljanje poštarske službe. Dijelove spomenutog maila, uz izostavljanje imena prenosimo:

“Poštovani,

u utorak, 15.05. u jutarnjim satima nazočio sam u pošti Ogulin, rusvaju u pravom smislu riječi. Uz ogromnu galamu, dernjavu ciku, potukli se poštari, čupaju jedan drugoga, vuku i natežu. Svi nazočni korisnici pa i ja začuđeno smo gledali i pitali što je ovo.
Kasnije smo čuli da je intervenirala i policija i hitna…
Sa tim poštarom ja i moji susjedi imamo podosta problema sa isporukama pošiljaka………. Taj gospodin poštar uglavnom dolazi na naša vrata u poslijepodnevnom vremenu pa se pitamo kakvo on to radno vrijeme ima.

……… molimo vas da u naše ime ispitate mogućnost u upravi Pošte da se nama ……………. dodijeli neki drugi poštar, a ovaj naš neka radi na nekom drugom terenu.

Svoja imena ne možemo navoditi iz razumljivih razloga, a zamolio bih da se i ovaj slučaj poštaru ne prezentira, jer će znati odmah o kome se radi.
Bože pomozi nam. Hvala unaprijed na pomoći.”

Upit o navedenom događaju kao i pritužbe naših sugrađana na dostavu pošiljaka poslali smo u Hrvatsku poštu, a odgovor je stigao vrlo brzo. U njemu stoji:

“Poštovani,

Upoznati smo sa događajem kojeg navodite i ispričavamo se našim korisnicima zbog neugodnosti kojoj su svjedočili. Sukob je bio verbalne prirode, te svi sudionici snose odgovarajuće sankcije. Fizičkih ozljeda nije bilo. Hrvatska pošta kao poslodavac ovakvo neprimjereno ponašanje ne tolerira.

Vezano uz dostavu pošiljaka, pozivamo sve korisnike usluga Hrvatske pošte da se u slučaju pojedinačnih nepravilnosti u dostavi obrate našoj Službi za korisnike na adresu e-pošte [email protected], ili telefonom na 072 303 304. Služba za korisnike po primitku pritužbe na uslugu ili rad će u propisanim rokovima ispitati slučaj te korisniku dostaviti odgovor. Svakodnevno se u Hrvatskoj uruči više od milijun pošiljaka, a ako dolazi do kašnjenja ili problema s dostavom to nikako nije pravilo, već iznimka.

S poštovanjem,

Ured za korporativne komunikacije

Hrvatska pošta d.d.