Aktualno Županija

Karlovačka policija uhitila dvojicu kolega zbog primanja mita u prometu

Nije nikakva tajna, štoviše javni je pogovor, da su neki djelatnici PU za usluge prihvaćali ‘darove’

Dvojica policajaca karlovačke Policijske uprave uhićeni su jučer zbog primanja mita.

Kako Radio Mrežnica doznaje riječ je o policajcima koji nisu prometni policajci, ali su kaznena djela počinjena u sektoru prometa.

Kako neslužbeno doznajemo, zbog korumpiranih policajaca uskoro bi moglo doći do “čistke” voditelja nekih odjela unutar same PU. Nije nikakva tajna da je ova uprava do prije nekoliko mjeseci bila jedna od najgorih u Hrvatskoj s izuzetno narušenim međuljudskim odnosima, ali i rezultatima rada koji su daleko od očekivanih.

Prije osam mjeseci, dolaskom novog načelnika stvari su se počele mijenjati, a problemi očito više ne stavljati pod tepih. Neslužbeno, ovo bi trebao biti početak obračuna s kukoljem u policijskom žitu.

PU karlovačka je na svojim internetskim stranicama u 10:48 sati objavila informaciju o svojim kolegama.

“Policijska uprava karlovačka u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, jučer 27. svibnja, zbog sumnje u počinjenje koruptivnih kaznenih djela, a vezano uz zlouporabu položaja i ovlasti privela je dvojicu policijskih službenika te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju obojica će biti predana pritvorskom nadzorniku Pritvorske policijske jedinice Zagreb“, priopćila je policija na svojim stranicama.(radio-mreznica)