Aktualno Županija

Karlovac 439. rođendan slavi od Ivanjskog krijesa do Rođendanskog bala

– Stižu Crvena jabuka, Massimo, Tram 11, festivali, predstave…

Karlovčani će 439. rođendan svoga grada slaviti puna tri tjedna – od 23. lipnja i Ivanjskog krijesa do 13. srpnja i Rođendanskog bala i za to vrijeme uživati u raznolikom programu, punom koncerata, festivala, predstava na nizu lokacija u gradu.

– Pripremili smo bogat program koncerata koji započinje Ivanjskim krijesom i velikim koncertom Crvene jabuke, uoči rođendana cijeli tjedan će se održavati dnevni boravak na Trgu bana Jelačića s brojnim aktivnostima, dok će na velikoj pozornici 11. srpnja biti Tram 11, a 12. srpnja Divlje jagode, dok proslava završava tradicionalnim Rođendanskim balom i velikim koncertom Massima, najavio je predsjednik udruge Izvan fokusa Filip Trezner.

Programi će biti i u Glazbenom paviljonu, Šancu, Zorin domu… čiji je ravnatelj Srećko Šestan podsjetio da se za proslave rođendana Karlovca održavaju Međunarodna ljetna škola gitare, KAKAFE kazališni festival, Flautistička akademija, Međunarodni festival folklora, te najavio gostovanje različitih kazališta i njihovih predstava.

– Pozivam građane da, kad izađu, samo idu po punktovima i prate taj bogati program koji nas svrstava uz bok najvećih gradskih manifestacija u Hrvatskoj, poručio je Šestan.

Dogradonačelnica Andreja Navijalić napomenula je da će proslave rođendana Karlovca i ubuduće trajati od 23. lipnja do 13. srpnja, a premda su programi namijenjeni ponajprije njegovim stanovnicima, očekuje se i sve veći broj turista.
Za proslavu 439. rođendana Karlovca, Grad je izdvojio 330.000 kuna, Zorin dom još toliko. (kaportal.hr)