Aktualno OG sada Ogulin

Novac za ogulinske udruge

Nakon što je prvi Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi i tehničkoj kulturi te udruga proisteklih iz Domovinskog rata, poništen zbog velikog broja neispravno popunjenih prijava, Grad Ogulin je u travnju raspisao novi javni poziv, a pred nekoliko dana objavili su rezultati ovog, drugog pokušaja.

Iz područja kulture, tehničke kulture i ostalih udruga, javnim pozivom je predviđeno 390 tisuća kuna, a sav je iznos i utrošen. Najviše, 43 tisuće kuna dodijeljeno je KUD-u Klek, za tri projekta. Nešto manje, 42 tisuće kuna iz Proračuna Grada Ogulina, za četiri programa, dobiti će Društvo Naša djeca. Slijedi Udruga Oda prijateljstvu koja se natjecala sa četiri programa s 35 pa Puhački orkestar DVD-a s 28 tisuća kuna. na Na popisu onih koji su točno popunili prijavu i dobili novčane iznose za potporu svom radu još je 20-ak udruga, a najmanji iznos u ovoj kategoriji, 4 tisuće kuna, dodijeljen je Udruzi antifašističkih boraca i antifašista Grada Ogulina.

Za udruge proizašle iz Domovinskog rata predviđeno je 70 tisuća kuna, a utrošeno je 65.650 kuna. Najviše je dobila ogulinska HVIDRA, 24 tisuće kuna, slijedi ju Udruga ZNG Klek s 12.500 kuna te HČZ Grada Ogulina kojom je dodijeljeno 12.200 kuna. U ovom području najmanji iznos, 2.500 kuna dobila je Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.