Aktualno Sport

Nogometni rezultati

U posljednjem 27.kolu 1.ŽNL nogometaši Ogulina gostovali su u Vojniću i neočekivano uvjerljivo izgubili od 8-plasiranog Vojnića ’95 sa 7:1. Gol za Ogulin dao je Davor Cindrić, koji je u 1.poluvremenu izjednačio na 1:1, a završilo je 2:1 zadomaće, dok je u nastavku Ogulin primio još 3 gola za poraz od 1:5.
Nogometaši Josipdola ugostili su 4-plasiranog Zrinskog iz Ozlja i uvjerljivo pobijedili sa 4:0, te potvrdili opstanak u 1. ŽNL.
U derbiju posljednjeg 27. kola Prve županijske lige Ilovac je nadigrao drugoplasiranu Dugu Resu 1929 sa čak 7:1 i potvrdio da je ove sezone uvjerljivo najbolja momčad na županijskim travnjacima. ‘Kanarinci’ su osvojili naslov sa čak 26 bodova prednosti pred Dugorešanima i sada ih očekuju kvalifikacije za Četvrtu ligu Središte.
U dvobojima posljednjeg 27. kola Croatia ’78 je u Žakanju istim rezultatom pobijedila posljednjeplasiranog Vatrogasca, koji će, nakon samo jedne sezone u društvu županijskih prvoligaša, ponovo u niži rang. Draganić je na svom igralištu s 2:1 bio bolji od Korane, ali ostao je pretposljednji i, zbog vrlo vjerojatnog ispadanja Slunja iz Četvrte lige Središte, jedina nada za opstanak mu je prolazak Ilovca kroz kvalifikacije u viši rang. Vojnić ’95 je upisao 5:1 domaću pobjedu nad Ogulinom i spasio se, kao i Josipdol, koji je na svom terenu sa 4:0 slavio nad Zrinskim iz Ozlja.
U konačnoj tablici Ilovac 76, 2.Duga Resa 50, 3.Ogulin 44, 4.Zrinski Ozalj 39… 7.Josipdol 32…
Nogometaši Ilovca osvojili su naslov prvaka Prve županijske lige, dok je u Drugoj županijskoj ligi titulu odnijela Mrežnica iz Zvečaja. Iz Prve županijske lige ispada Vatrogasac, a Draganić čeka rasplet kvalifikacija za Četvrtu ligu Središte. (foto:ilustracija)

2.ŽNL – 26.kolo
DOBRA – MLADOST 7:1
OŠTARIJA – VOŠK 7:1
U posljednjem 26.kolu 2.ŽNL u Svetom Petru nogometaši Dobre uvjerljivo su pobijedili Mladost iz Zagorja sa 7:1 i potvrdili osvajanje 2.mjesta, a obzirom da prvak Mrežnica iz Zvečaja nema uvjete za 1-ŽNL, Dobra je osvajanjem 2.mjesta izborila prvoligaški županijski status u idućoj sezoni. Golove za Dobru postigli su Dejan Verić 3, Mario Grdić 2 te Marko Udurović i Miodrag Pavlović Miki po 1 gol.
U Oštarijama su domći nogometaši uvjerljivo pobijedili VŠK iz Belavića sa 7:1 i završili ovo prvenstvo na solidnom 4.mjestu. Golove su postigli Dane Ivanišević 2, te Alen Gračanin, Alen Cazin i Miljenko Božičević 1.
Mrežnica iz Zvečaja je s 3:0 bila bolja od Vrlovke i potvrdila osvajanje naslova, no zbog nedostatka mlađih selekcija neće u viši rang. Tamo će Dobra iz Svetog Petra, koja je visokom 7:1 domaćom pobjedom nad Mladosti iz Zagorja Ogulinskog potvrdila 2. mjesto.
Petrova Gora je u Vojniću s 5:1 bila bolja od Kupe, u golijadi u Brežanima Mladost iz Rečice je s 5:4 pobijedila Frankopana, Cetingrad je s 2:1 slavio u Novigradu nad Dobrom i upisao sedmu uzastopnu pobjedu, a golijada je bila i u Šišljaviću, gdje je Krnjak Barilović nadigrao domaćina sa čak 9:2.
U konačnoj tablici: 1.Mrežnica 67, 2. Dobra 55, 4.Oštarije 45, 13.Mladost 12.

MLADI
1.ŽNL juniori: Ogulin – Slunj 3:0 bb
Kup juniori, 1.kolo: Plaški – Ogulin 5:5, penali 4:3 za Plaški.
2.ŽNL Juniori, 20.kolo: juniori Dobre su u subotu trebali igrati utakmicu hrvatskog nogometnog kupa 2. kolo protiv juniora Josipdola ali utakmica nije igrana jer se juniori Josipdola nisu skupili te ekipa Dobra ide dalje.
Inače u prvenstvenom dijelu takmičenja juniori Dobre dijele prvo mjesto sa juniorima Eegen Kvaternik koji su bolji za samo jedan gol razlike u međusobnim susretima. (2.Dobra 35, 7.Plaški 10)
1.ŽNL pioniri: Ilovac – Ogulin 6:1, Duga Resa- Ogulin 0:1
2.ŽNL Pioniri, 18.kolo: Pioniri Dobre su se tijekom cijele sezone izmjenjivali na prvoj poziciji sa ekipom Eugena Kvaternika stoga je jučerašnja utakmici tih ekipa u Svetom Petru odlučivala o prvaaku. Dobri je trebala pobjeda od tri gola što su na kraju i uspjeli u dramatičnoj utakmici gdje je briljirao mali Mate Cindrić sa postignuta sva tri gola. Stariji pioniri su tako postali prvaci 2. ŽNL što je veliki uspjeh. Inače trener ove ekipe je Davor Maslač koji je postigao i veliki uspjeh sa ekipom juniora. (1.Dobra 45, 8.Josipdol 10, 10.Oštarije 0)
1.ŽNL ml.pioniri: Ilovac – Ogulin 2:1, Duga Resa – Ogulin 0:0.
2.ŽNL, mlađi pioniri Dobre nisu trebali strahovati za svoj plasman. Iako su jučer također igrali sa vršnjacima Eugena Kvaternika te izgubili sa 2-0 uvjerljivo su postali prvaci 2. ŽNL. Inače to je ekipa limača koja je dvije godine za redom bila prvak 2. ŽNL, a sada su nastavili niz i u kategoriji mlađih pionira. Ovu ekipu sa velikim učinkom i uspjehom vodi Milan Kolić trener nogometa sa velikim uspjehom. (1.Dobra sa 55 boda, 12.Josipdol 0) Ovom pobjedom mlađi pioniri Dobre su uvjerljivo prvaci ove sezone bez izgubljene utakmice.
1.ŽNL limači,18.kolo: Ogulin – Karlovac 0:1
2.ŽNL Limači Dobre oni najmlađi također su završili svoju sezonu visoko plasirani 3. mjesto i također su veliki ponos kluba.