Aktualno Županija

Ćelić ocijenio da je upotreba vatrenog oružja bila zakonita i opravdana: “U dva navrata policajac je bio napadnut kolcem”

– Policajac je reagirao pravodobno, zakonito, na vrijeme. Sa sigurnošću mogu reći da ću ovu uporabu oružja ocijeniti kao zakonitu i opravdanu, izjavio je načelnik PU karlovačke Josip Ćelić, danas na graničnom prijelazu u Prilišću.

Tamo je oko 9 sati, podsjetimo, policajac PP Duga Resa pucao u zemlju nakon što ga je, s tupim predmetom u ruci, odnosno kolcem, krenuo fizički napasti muškarac zatečen u ilegalnom prelasku državne granice. Ćelić je precizirao da se radilo o državljaninu Irana, koji je nakon ovog incidenta uhićen, dok se za još trojicom muškaraca, od kojih su dvojica uočeni na slovenskoj strani, traga.

– U jutarnjim satima, u redovnom obnašanju policijske službe, na zaštiti državne granice, policijski službenik je uočio ilegalne prelaske i s ciljem sprečavanja ilegalnog prelaska državne granice izdao zapovjed da počinitelj stane. On je na njegovu zapovjed direktno krenuo u napad na policijskog službenika. S ciljem odbijanja napada na sebe, policijski službenik je uporabio vatreno oružje na način da je ispalio hitac u zemlju. Nakon ispaljenog hitca, počinitelj je i dalje krenuo s napadom na policajca, koji je ispalio drugi hitac, nakon toga odbio napad i uhićena je osoba koja je spriječena u ilegalnom prelasku državne granice, izjavio je Ćelić.

Odgovarajući na novinarska pitanja, pojasnio je da se radi o izoliranom slučaju i da napada migranata na karlovačke policajce nije bilo. Bez obzira na sve veći broj ilegalnih prelazaka granice i kroz Karlovačku županiju, ne misli da se radi o migrantskom valu, već o pojačanom ilegalnom prelasku.

– Proljetni i ljetni vremenski uvjeti olakšavaju onima koji žele ilegalno prijeći granicu, ali policija, ne samo PU karlovačka, je u cjelosti spremna odgovoriti na sva pitanja i zapriječiti ileglne prelaske, bez obzira na doba godine, ustvrdio je Ćelić.(KAportal)