Aktualno Županija

Marina Burić i drugi put izabrana za direktoricu Turističke zajednice – Sad bi to trebala i biti jer grešaka u proceduri nema

Baš kao i prije pet mjeseci, Marina Burić ponovo je izabrana za direktoricu Turističke zajednice Karlovca.

Nakon jučerašnjeg predstavljanja troje kandidata, koji su ispunjavali tražene uvjete za direktora, Turističko vijeće jednoglasno se odlučilo za Burić, inače dugogodišnju zaposlenicu Turističke zajednice Karlovačke županije.

Cijeli postupak oko izbora, nakon poništenja prethodnog natječaja zbog proceduralne pogreške, ovaj put je išao uz suglasnosti Ministarstva turizma pa će i odluka o izboru direktorice.

– Ministarstvo, što je uobičajeni postupak, treba samo odraditi upis direktorice u svoj registar. Sve oko natječaja i provjera smo kommunicirali s Ministarstvom i vjerujem da ovaj put neće biti nikakvih problema i da će ono potvrditi izbor Turističkog vijeća. Vijeće je i zaključilo da se turizam u Karlovcu ne smije događati, da ga treba planirati i Turistička zajednica tu ima jednu od ključnih uloga, kao i kod stalne i kontinuirane suradnje svih dionika u turizmu, što do sada nismo imali. Privatni sektor, Gradska uprava, Turistička zajednica – svi se moraju naći na jednom mjestu i planirati, ali i provoditi sve turističke aktivnosti, izjavio je gradonačelnik i predsjednik Turističkog vijeća Damir Mandić.

Kazao je i da odobrenje iz Ministarstva očekuju vrlo brzo, a time i preuzimanje dužnosti nove direktorice “obzirom na sve što nas čeka ovo ljeto, a Turistička zajednica je u provedbu tih programa aktivno uključena”. (kaportal.hr)