Aktualno Županija

Dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar na Vijeću obećao: Svim učenicima osnovnih škola besplatne radne bilježnice

– Do završetka nastavne godine ostalo je još sedam dana, a dugoreške škole od grada još nisu dobile službenu obavijest hoće li Grad kupiti radne bilježnice kako je rečeno na prošloj sjednici i tko će provoditi javnu nabavu – pitala je na današnjem Aktualnom satu dugoreškog Gradskog vijeća Dijana Zadrović (HDZ) te dodala kako ona kao ravnateljica škole nema informacije od Ministarstva da će se udžbenici mijenjati.

Naime, ideja dugoreškog gradonačelnika Tomislava Boljara bila je da se stvori udžbenički fond iz kojeg bi djeca na početku godine zadužila knjige, a na kraju godine ih vratila školi. Stoga je važno da udžbenici u koje će grad uložiti znatna sredstva potraju barem nekoliko generacija. Kako su škole dale informacije da će se udžbenici dogodine mijenjati, od kupnje udžbenika se privremeno odustalo.

Dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar napomenuo je kako se radi o nestabilnosti sustava, jer danas se ne zna što će biti sutra, a u takvim uvjetima jako je teško nešto planirati. Nažalost, takva situacija vlada u brojnim područjima.
– Mi godinu unaprijed ne možemo planirati ni nabavku udžbenika, a kamo li nešto drugo. Od naših dviju osnovnih škola dobili smo podatke o potrebama za sve učenike od 1. do 8. razreda i poručujem svi će dobiti besplatne radne bilježnice. Imamo 800 učenika i ne možemo ići u rizik da kupimo udžbenike koji će trajati jednu godinu i zato kupujemo radne bilježnice za sve učenike, za što smo osigurali 230 tisuća kuna – poručio je roditeljima svih dugoreških učenika gradonačelnik Boljar te dodao kako Grad sve što daje za djecu nema zakonsku obvezu, ali želi ulagati u djecu, a postupak javne nabave radnih bilježnica također će provesti Grad. (kaportal.hr)