Aktualno Sport

Nogometaši Karlovca 1919 lako osvojili Županijski kup sa 4:0 protiv Ogulina, dominantni i u mlađim kategorijama

U znaku gotovo apsolutne dominacije NK Karlovca 1919 protekao je već tradicionalni “Dan nogometa” na Čavlekovom stadionu. U središnjem događaju večeri, finalu Županijskog nogometnog kupa, Karlovčani su pod reflektorima vrlo lako sa 4:0 svladali Ogulin uz dva pogotka Mamića te po jedan Turkalja i Štefančića (iz kaznenog udarca). Riječ je o trećem uzastopnom slavlju “plavo-bijelih”, ali simpatizeri i navijači zasigurno ove godine očekuju i pomak u Hrvatskom nogometnom kupu nakon dva ispadanja “bez otpora” u protekle dvije godine.

U znaku Karlovca 1919 protekle su i dodjele nagrade najboljim klubovima i strijelcima u svim ligama. Mali Karlovčani prvaci su kod karlića, u obje lige limača te sa drugom ekipom kod mlađih pionira, dok je druga ekipa pionira jedina ostala bez naslova. Valja reći kako su prve ekipe mlađih pionira i pionira sačuvale status u 1. NL Središte, a u narednoj sezoni pridružit će im se i mališani Ilovca. Kadeti i juniori NK Karlovca također su očuvali status u 1. NL Središte, a u županijskoj konkurenciji nisu nastupali. Komadić nogometnog znanja nadarenih mališana Karlovca 1919 mogla je vidjeti i publika u predigri finala kupa, kada su karlići Karlovca 1919 sa 5:1 svladali selekciju ostatka lige najmlađih. (kaportal.hr)

Evo i svih prvaka i najboljih strijelaca (u zagradi):

Karlići – NK Karlovac 1919 (Mateo Pečaver, Zrinski Ozalj)

Limači, 1. ŽNL – NK Karlovac 1919 (Moreno Prpić, Ilovac)
Limači, 2. ŽNL – NK Karlovac 1919 II (Antonio Tokalić, Korana)

Mlađi pioniri, 1. ŽNL – NK Karlovac 1919 (Ivan Bosiljevac, Ilovac)

Mlađi pioniri, 2. ŽNL – NK Dobra (Sveti Petar) (Luka Bićanić, Eugen Kvaternik Rakovica)

Pioniri, 1. ŽNL – NK Ilovac (Matej Uđbinac, Ilovac)

Pioniri, 2. ŽNL – NK Dobra (Sveti Petar) (David Bićanić, Eugen Kvaternik Rakovica)

Juniori, 1. ŽNL – NK Vojnić 95 (Stjepan Kokanović, Vojnić 95)

Juniori, 2. ŽNL – NK Eugen Kvaternik (Rakovica) (Milan Dragić, Petrova gora)

Seniori, 1. ŽNL – NK Ilovac (Igor Kovačić, Ilovac)

Seniori, 2. ŽNL – NK Mrežnica Zvečaj (Mario Benković, Mrežnica)

Veterani – NK Zrinski Ozalj (Milan Štefanac, Slunj)

Tradicionalno su podijeljene i nagrade i priznanja zaslužnim županijskim nogometnim djelatnicima. Ona najvrijednija, nagrada za životno djelo pod nazivom “Život nogometu” ove je godine pripala Milošu Vujnoviću iz NK Ogulina.

Posebna priznanja Nogometnog saveza Karlovačke županije primili su ŽNK 4 rijeke, Dražen Palajsa (Duga Resa 1929), Krešimir Perković (Karlovac 1919), Danijel Luketić (Mrežnica), Dubravko Stavljenić (Korana), Ivo Sušilović (Vojnić 95) i Damir Brcković (delegat), a srebrne plakete dobili su Stjepan Radinović (Mrežnica), Stjepan Lucijanić (Karlovac 1919), Branimir Božić (Vatrogasac), Ivan Kolić (Mladost Zagorje Ogulinsko), Josip Pahanić (Draganić), Ivan Sopčić (Croatia 78) i Goran Gračanin (Oštarije).

Nagrađeni su i klubovi jubilarci – Croatia 78 iz Žakanja za 40, a Frankopan iz Brežana za 25 godina djelovanja.