Aktualno OG sada Ogulin

Prva godina mandata gradonačelnika Domitrovića

Prije godinu dana, 9. lipnja, Jure Turković “predao” je vlast novom gradonačelniku Daliboru Domitroviću, a nakon punih 27 godina vladavine HDZ-a, gradom pod Klekom zavladao je SDP.
“Zadovoljan sam radom u prvoj godini mandata. Suradnja sa koalicijskim partnerima je odlična, a rad oporbe u Gradskom vijeću ne bih baš ocijenio konstruktivnim. Dok smo mi bili oporba nudili smo i predlagali puno više”-rekao je za OGportal gradonačelnik Dalibor Domitrović (SDP) osvrnuvši se na prvu godinu svog mandata.

“Ono što smo zatekli je vrlo loše stanje sa zbrinjavanjem otpada, a ni situacija u Pučkom otvorenom učilištu nije za pohvalu. Dogradnja Dječjeg vrtića je promašena investicija, jer ni stara zgrada uskoro neće biti upotrebljiva, a djece za upis ima više od kapaciteta. To su osnovni problemi na čijim rješenjima ćemo raditi. Poduzetnička zona konačno je krenula “punim plućima” i tu možemo biti zadovoljni”-rekao nam je gradonačelnik Domitrović, koji je zadovoljan što se na sjednici vijeća prihvatila izmjena prostornog plana, čime će se početi  riješavati i pitanje vojarne Sv. Petar na Poredicama koju će grad tražiti u svoje vlasništvo.

Osim toga, gradski proračun ove je godine povećan za 7,2 milijuna kuna i sada iznosi 71 milijun kuna, a do kraja godine mogao bi preći i 80 milijuna, vjeruje gradonačelnik Domitrović i nabraja nam konkretne projekte koje namjeravaju realizirati. To su, među ostalim, konačan završetak adaptacije i stavljanje u funkciju Pučkog otvorenog učilišta, rješavanje zbrinjavanje otpada, izgradnja ceste Hačko-Bolnička, rješavanje odvodnje u Poduzetničkoj zoni, gradnja obilaznice koja će povezivati dvije poduzetničke zone i rasteretiti promet u gradskom središtu… Riječ je o ukupno 22 projekta, kojima će ova vlast nastojati poboljšati život stanovnika grada Ogulina.

“U prvoj godini mandata jedan od prvih odrađenih poslova bila je racionalizacija gradske uprave, broj upravih odjela je smanjen, a prve uštede vidjet će se u ovoj godini”-izjavljuje gradonačelnik Domitrović i zaključuje da će i on osobno i njegovi stranački kolege, ali i koalicijski partneri dati sve od sebe da ne razočaraju sve oni koju su im dali šansu i ukazali povjerenje.
Stoga će uskoro, u narednih desetak dana, održati jednu javnu tribinu na kojoj će svi zainteresirani građani moći biti nazočni i razgovarati sa gradskim čelnicima.