Aktualno OG sada Ogulin

“Bit će ovo jedna lijepa priča…”

Danas je u prostorijama Poduzetničke zone Ogulin upriličeno potpisivanje Ugovora o kupoprodaji još jednog velikog dijela zemljišta u Poduzetničkoj zoni (100.000 m2), između Grada Ogulina i tvrtke “Bjelin”.
Podsjetimo, nakon što je tvrtka “Bjelin” u siječnju ove godine kupila 224.000 m2 zemljišta u istoj, ovo je “drugi korak”, kojim će se “zaokružiti” parcele, koje će osigurati u potpunosti cjelokupni investicijski plan za ulaganje u proizvodnju.
 Upravo zbog toga, bila je sazvana 8. sjednica Gradskog vijeća, tzv. “tematska sjednica”, kako bi se ova parcela mogla staviti u natječaj, a nakon toga, na 9. sjednici  donijeta je Odluka o prihvaćanju ponude o kupnji zemljišta tvrtke “Bjelin”.
 Ugovor su potpisali gradonačelnik Dalibor Domitrović i direktor i član Uprave Bjelina Stjepan Vojinić, a tom su činu nazočili i Boris Sobodić, izvršni direktor Bjelina, zamjenici gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja, predsjednik Gradskog vijeća Željko Stipetić, predsjednik Upravnog vijeća Poduzetničke zone  Milan Turković i direktor zone Mladen Stipetić. On je u uvodnoj riječi izrazio zadovoljstvo ovakvim investicijama i podsjetio kako bi o ovome sve naslovnice trebale “vrištati” jer će posao dobiti nekoliko stotina radnika.
Gradonačelnik Domitrović poželio im je sreću i uspjeh u poslu, izrazivši zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, a Stjepan Vojinić osvrnuo se i na daljnje planove i ulaganja, istaknuvši nadu da će imati dovoljno sirovine, za sve što planiraju,  ali i ljudi koji će kod njih zarađivati za kruh i neće morati napuštati grad.
“Bit će ovo jedna lijepa priča”- zaključio je Stjepan Vojinić.