Aktualno Županija

Još samo desetak dana ostalo za legalizaciju nezakonitih građevina – nakon toga, sve podložno inspekcijama

Još samo dva tjedna preostalo je da se legaliziraju nezakonito izgrađene građevine, podsjećaju iz karlovačke gradske uprave, odnosno Ureda za graditeljstvo.

Naime, izmjenama Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama iz 2017. godine produžen je rok za podnošenje zahtjeva zaključno s 30. lipnjem 2018.

– Pozivaju se građani koji do današnjeg dana nisu podnijeli zahtjev za ozakonjenje nezakonito izgrađenih građevina, legalizacija, da to učine zaključno s 30. lipnja 2018. godine. Nepravovremeni zahtjevi nakon tog datuma odbaciti će se rješenjem, navode iz Grada.

Grad Karlovac apelira na svoje sugrađane da tog roka podnesu zahtjev za legalizaciju nezakonito izgrađenih objekata kao što je dogradnja i nadogradnja stambenih, gospodarskih i drugih objekata, garaža, pomoćnih objekata u funkciji osnovne zgrade, nadogradnja potkrovlja, zatvaranje lođa. O svim potencijalnim sankcijama za one koji do tada ne podnesu zahtjev odlučit će nadležno Ministarstvo, a sve u skladu sa Zakonom. (kaportal.hr)