Aktualno Sport

Imamo državnu prvakinju!

U subotu je Tkd klub “Ogulin” nastupio je na “P R V E N S T V U H R V A T S K E 2 0 1 8 ZA KADETE I JUNIORE” u Omišu .

Ovo državno prvenstvo za kadete okupilo je 273 kadeta iz 58 klubova, a u vrlo žestokim borbama  natjecatelji su se maksimalno trudili pobjediti kako bi osvojili medalju.

Za TKD  Ogulin su nastupili u sportskoj borbi:

kadeti – Josip Šnajder kategorija -45 kg

– Marija Krznarić kategorija -59 kg

– Helena Dujmić kategorija -51 kg

ostvareni su slijedeći rezultati:

JOSIP ŠNAJDER – pobijedio je u kvalifikacijskoj i četvrtfinalnoj brorbi a izgubio je u polufinalnoj borbi i osvojio je 3. mjesto odnosno brončanu medalju

Josip je tek ove godine počeo nastupati u dobnoj skupini kadeta i ovo je njegov prvi nastup na državnom prevenstvu a s obzirom da je nostielj tek zelenog pojasa koji je najniži pojas s kojim se može nastupiti na državnom prvenstvu pa je bio jedan od natjecatelja s najnižim pojasom to je ovo njegov veliki uspjeh

MARIJA KRZNARIĆ- pobijedila je u četvrtfinalnoj a izgubila je u polufinalnoj borbi i osvojila je 3. mjesto odnosno brončanu medalju

Marija se je žetoko borila i u četvrtfinalnoj borbi je kao nostelj plavog pojasa pobijedila je protivnicu koja je nositeljica crnog pojasa tako da je ovo veliki Marijin uspjeh.

HELENA DUJMIĆ – pobijedila je u kvalifikacijskoj, četvrtfinalnoj, polufinalnoj i finalnoj borbi i osvojila je 1. mjesto odnosno zlatnu medalju

Helena se je vrlo žestoko ali istovremeno i vrlo pametno borila stalno nastojeći nadmudriti svoje protivnice i u tome je u potpunosti uspjela.

Kvalifikacijsku borbu je pobijedila s 50:3 , četvrtfinalnu je pobijedila 19:3 a polufinalnu je pobijedila 28:8.

U završnoj finalnoj borbi Helenina protivnica je bila prošlogodišnja državna prvakinja i članica kadetske reprezentacije te nositeljica crnog pojasa.

borba je bila vrlo žestoka sve tri runde s puno udaraca ali je Helena bila bolja i pobijedila je 8:6 te je postala državna prvakinja 2018. u dobnoj skupini kadetkinja u kategoriji -51 kg.

ovo je do sada najveći uspijeh kluba na državnim prvenstvima jer je

JOSPI ŠNAJDER treći na Prvenstvu Hrvatske 2018. godine za kadete u kategoriji -45 kg

MARIJA KRZNARIĆ treća na Prvenstvu Hrvatske 2018. godine za kadetkinje u kategoriji -59 kg

HELENA DUJMIĆ prva na Prvenstvu Hrvatske 2018. godine za kadetkinje u kategoriji -51 kg

S  1 zlatnom i 3 brončane medalje ,Tkd “ogulin” je u ukupnom poretku zauzeo 10. mjesto od ukupno 58 klubova, koliko ih je nastupilo u sportskoj borbi. (foto – ilustracija)