Aktualno OG sada Ogulin

Migranti na Maljevcu, ali i u Ogulinu!

Radio Ogulin je na svojim web stranicama objavio članak u kojem stoji:

“U ponedjeljak prije podne grupa migranata krenula je pješice pravcu Graničnog prijelaza Velika Kladuša- Maljevac, a zaustavljena je 200-tinjak metara od granice. Daljnji prolazak onemogućile su im policijske snage, a spomenuti granični prijelaz bio je zatvoren do večernjih sati, točnije dok se migranti nisu povukli tj. vratili u Veliku Kladušu.
Kako neslužbeno doznajemo, uz helikopter koji je nadlijetao granicu, prisutne su bile i brojne interventne postrojbe naše te bosanske policije, a cijelo vrijeme na vezi su bili i policijski dužnosnici dviju zemalja.

Jučerašnjem događanju s migrantima, o kojem kao medij nismo bili informirani, nazočio je i načelnik PU Karlovačke Josip Ćelić. On je navodno na licu mjesta rekao da hrvatska policija provodi zakon i sprječava ilegalni ulazak u zemlju, odnosno da štiti državnu granicu.

S obzirom da situacija s migrantima naizgled postaje sve ozbiljnija, još 29. svibnja kontaktirali smo PU karlovačku kako bi dogovorili razgovor na ovu temu, a sve u želji da točno i na vrijeme informiramo naše slušatelje. Nažalost, do današnjeg dana nitko nam se još povratno nije javio. Jedino što smo saznali jest činjenica da su zaprimili našu zamolbu te da od zahtjeva za razgovorom pa do realizacije- kako kažu «zna potrajati»”.

Policijska Uprava karlovačka ipak je Radio Ogulinu je odgovorila i to ubrzo nakon objave članka. Zaprimili su  pisani odgovor u kojem stoji da policija provodi pojačane aktivnosti u cilju osiguravanja javne sigurnosti te ispunjenja strateškog cilja Republike Hrvatske, a to je siguran ulazak u Schengenski prostor.

Osim toga, kako kažu, navedene aktivnosti provode u cilju zaštite državne granice i sprječavanju kaznenih djela, a naročito kaznenih djela koja se odnose na krijumčarenje ljudi, narušavanje nepovredivosti doma i krađe.
Policija u svom odgovou ističe i da je sigurnost na području Karlovačke županije na zadovoljavajućoj razini, a mole građane da ukoliko imaju saznanja o kretanju migranata ili druga saznanja vezana za sigurnost, da se obrate policijskim službenicima koji će poduzeti sve potrebne mjere i radnje.
Nažalost, dozvolu, odnosno termin za snimanje razgovora u kome bi postavili dodatna pitanja predstavnicima PU karlovačke, na radiju nisu dobili.

Da migranata ima i na području Ogulina,  svjedoči fotografija jednog našeg sugrađanina koju je objavio na svom facebook profilu, a o čemu smo sinoć zatražili informaciju PU karlovačke.

(foto: Facebook)