Aktualno OG sada Ogulin

Gradski čelnici po prvi put predstavili građanima što su i kako radili u prvoj godini

Gradonačelnik Dalibor Domitrović, njegovi zamjenici Daniel Vukelja i Ivana Salopek Šumonja, te predsjednik Gradskog vijeća Željko Stipetić u ležernom predstavljanju okupljenim su građanima predstavili što su i kako radili u prvoj godini mandata.

“Nakon 27 godina vladavine HDZ-a nastupile su promjene. Nije nam bilo lako. Neki će reći da nismo napravili ništa, a neki da smo učinili mnogo. No, mi ne želimo bježati od j javnosti i građanima želimo predstaviti što smo učoinili i što planiramo”-rekao je u uvodnoj riječi gradonačelnik Domitrović, napomenuvši kako žele biti tarnsparentni i kako putem medija i društvenih mreža građane redovito izvješćuju o svojim aktivnostima.

Potom su govorili o najvažnijim projektima, kojih je ukupno tridesetak, napomenuvši kako se većina od toga trenutno ne vidi, jer se uglavnom rješavaju “papirnati” problemi, ali kako će ubrzo biti vidljivo. Osnovni projekti na kojima gradska vlast radi su zaštita građana od poplava, zbrinjavanje otpada, gospodarski razvoj grada, briga o djeci, uređenja prometa i ostalo.

Po završetku prezentacije zainteresirani građani uputili su nekoliko pitanja gradonačelniku, a najviše pitanja bilo je vezano uz sustav prikupljanja otpada. Veliki je ovo iskorak gradske vlasti ka jačanju transparentnosti njihova rada, za što su ih nazočni nagradili pljeskom.