Aktualno Sport

Pogledajte kako se spaja najveća hrvatska zastava!

VIDEO: KRENULA JE PJESMA U NIŽNJEM, ALI APSOLUTNI HIT JE MLADA ‘ŠNAJDERICA’ LJUBA Pogledajte kako se spaja najveća hrvatska zastava!

R-NAVIJAČI U negdašnji Gorki, zbog Saharova zabranjeni grad, među prvima su stigli Livnjaci, a među njima i izbornikov rođak
Cijela Hrvatska u apsolutnom je zanosu nakon tri sjajne pobjede naše reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Poruke podrške našim nogometašima pristižu sa svih strana, a osobito su kreativni bili u Župi Duha Svetoga na zagrebačkom Jarunu gdje brojna djeca i mladi sudjeluju u dvotjednom ljetnom kampu pod nazivom Ljetni oratorij koji je svojevrsni “trademark” salezijanskih zajednica.

Skupina hrvatskih navijača iz Crikvenice i Bribira priredila je pravi spektakl nakon što je u središtu Njižnjeg Novgoroda šivala najveću navijačku zastavu.

U tome im je pomogla ruska krojačica Ljuba koju su angažirali kako bi zašili dijelove zastave.”Pronašli smo je na ruskom Njuškalu,” kazali su sa smiješkom, a potom otkrili detalje cijele akcije.”Nije bilo lako pronaći krojačicu, u tome nam je pomogla jedna djevojka iz Crikvenice koja je porijeklom iz Novgoroda. Ona je pronašla Ljubu,” kazali su.
Ljuba je u početku mislila kako se radi o maloj zastavici, ali ostala je iznenađena kada je shvatila koliko je zastava velika.Navijači su zastavu koja je u orginalu dugačka 96 metara i široka 10 metara zbog problema s transportom morali skratiti na tri dijela uoči utakmice s Argentinom, ali su tada najavili kako će je sastaviti kada se Hrvatska plasira u osminu finala.
12.51: Hrvatski navijači su se počeli zagrijavati za utakmicu u osmini finala protiv Danske, a u Nižnji je stigla i velika zastava koju je uz pomoć mašine spojila mlada ‘šnajderica’.

Orilo se glavnom ulicom Nižnog. A onda kad smo prišli kršnim momcima, saznali smo nešto vrlo zanimljivo.

– Ja sam rođak Zlatka Dalića, kuće su nam u Livnu udaljene tristo metara. Pet godina sam mlađi od njega, ali odlično ga znam. Po njemu sam i dobio nadimak. Naime, to možda niste znali, Dalić je u Livnu imao nadimak Pače. Pa kako sam i ja dobio ime Zlatko, tako po njemu imam i nadimak Pače – pričao nam je Milolaža.

Momci su se sjajno zabavljali, Ruskinje i Rusi su se s njima fotografirali, bili su prava atrakcija. Njima se pridružio Dario Radman iz Viteza koji živi u Frankfurtu. O njemu se već pisalo kad je svojevremeno Hrvatska igrača protiv Bugarske pod vodstvom Nike Kovača.

Šipke u Bugarskoj

– U Sofiji su nas napali huligani, njih je bilo trideset, nas šest. Izudarali su nas željeznim šipkama. Jedva smo preživjeli. Dobio sam trideset udaraca šipkom po glavi, slomili su mi ruku, završio sam na operaciji u bolnici. Došao me tada posjetiti Niko Kovač, pitao je može li mi bilo kako pomoći, ja sam mu rekao da oni samo pobijede Bugare – kazao nam je Dario.

Sreli smo i legendarnog navijača Vatrenih, Tihomira Distlera zvanog Tile (48), inače poznatog vinkovačkog Ultrasa koji danas živi u Berlinu. Njemu je žao što ovdje nema navijačkih skupina, sve je pozvao da bodre Hrvatsku.

Među malobrojnim navijačima vidjeli smo i momke iz Križevaca, Slavena Orejaša i Sanjina Petranovića, momci prate Hrvatsku i kažu:

– Idemo do kraja! (jutarnji.hr)

/