Aktualno Županija

Zona na Gornjem Mekušju i dalje čeka – onoga tko će ju do kraja raščistiti i rezultate natječaja za komunalno opremanje

Buduća poslovna zona u Gornjem Mekušju, jedan od važnijih projekata gradske vlasti, trenutno čeka – i odabir tvrtke koja će do kraja očistiti prostor nekadašnje vojarne i rezultate natječaja koji bi joj trebao donijeti novac za komunalno opremanje.

Pri kraju je postupak odabira izvođača radova koji će dovršiti posao pa pa do kraja raščistiti ruševine i zemljište bivše vojarne. Podsjetimo, s bivšim izvođačem je krajem 2017. ugovor ugovor raskinut jer nije ispunjavao obveze. Procjenjeno je da će za cijeli posao trebati 960.000 kuna, no stvarni iznos tek će se znati.

– U tijeku je postupak javne nabave za odabir izvođača radova na čišćenju prostora na području bivše vojarne Gornje Mekušje, odnosno buduće poslovne zone Gornje Mekušje. Postupak se provodi sukladno Zakonu o javnoj nabavi, te je trenutno postupak u fazi pregleda i ocjena ponuda, a sukladno Zakonu postupak pregleda i ocjene ponuda tajni su do donošenja odluke javnog naručitelja, odgovorili su nam na upit iz Grada.

Grad je za novac, a procjenjuje se da će biti potrebno oko 9 milijuna kuna, nužan za infrastrukturno i komunalno opremanje zone kandidirao na natječaj Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, a je li projekt odobren još se ne zna.

– Trenutno je u tijeku evaluacija projekata. Nismo u mogućnosti prognozirati kada će biti završena evaluacija i poznati rezultati natječaja, ali vjerujemo da će to biti uskoro kako bismo mogli krenuti s planiranjem daljnje faze razvoja projekta. Rezultati natječaja ujedno će sadržavati informacije o pravima i obvezama Grada Karlovca kao budućeg korisnika bespovratnih sredstava, te ćemo i tu informaciju biti u mogućnosti komunicirati tek po završetku evaluacije projekata, kazali su u Gradu.
Kada bude očišćena i komunalno opremljena, potencijalnim investitorima će na raspolaganju biti 10 parcela, veličine od 1.200 do 22.500 kvadrata. (kaportal.hr)