Aktualno Sport

Dalić trojci iz sjene šapnuo: Budite spremni za igru

NEVJEROJATAN RASPLET! HRVATSKA IDE PO FINALE TOČNO NA DAN KAD JE PRIJE 20 GODINA OSVOJENA BRONCA Dalić trojci iz sjene šapnuo: Budite spremni za igru

rvatski nogometaši večeras će istrčati na stadion Lužniki na polufinale Svjetskog prvenstva uzdignuta čela, s uzvišenim osjećajem iznimne utakmice, najveće u njihovim karijerama, ali i s jasnim planom – vratiti se u nedjelju, u velikom finalu. Izbornik Zlatko Dalić i dalje skriva početni sastav, ali trojici igrača iz sjene najavio je da bi večeras mogli imati važne uloge. Prijenos povijesnog okršaja koji se igra točno na dan osvajanja vatrene bronce 1998. godine pratite na portalu SN od 20.00.
Godinama smo vjerovali da Modrić, Rakitić i aktualna garnitura Vatrenih to mogu, da su sposobni zasjati među svjetskom kremom te natjerati i najveće skeptike prema nogometu u Hrvata da pričaju o Svjetskom prvenstvu. Neki su se prethodni izbornici ljutili na novinare i navijače kad bi “pero namočili u otrov“ komentirajući domete koji su iz turnira u turnir ostali osrednji, iako smo svi skupa imali samo jednu ideju: Hrvatskoj je mjesto na vrhu!

Igra u najveći ulog

Prvi put u nadmetanje s Tri lava ni po čemu ne ulazimo podređeni, s najmanje 50 posto šansi za pobjedu, kvalitetom i sviješću da plasman Hrvatske u finale, ma kako gordo zvuči, ne bi bio nikakvo čudo.
Englezi su samo jednom igrali završni susret i desetljećima pisali o prokletstvu Hurstova gola Nijemcima s kojim su uzeli titulu, ali i zamjerili se sudbini za sljedećih pola stoljeća. Od 1990. godine ne znaju ni za polufinale. Njihove su strasti proključale, lete na krilima vjere kako je kucnuo čas da upravo u Rusiji ispišu novu povijest, ali kakav je tek naš entuzijazam. Dame i gospodo. Hrvatska igra za finale Svjetskog prvenstva. Do utakmice ćemo se ježiti, emocije već vriju. A onda po pobjedu.
Šansa je golema, ne bi je valjalo propustiti. I ako ostanemo četvrti, bit će sjajan rezultat, no koga to sad zanima. Sav fokus sada je na tih 90 minuta, u kojima će 11 ratnika dobiti šansu života. Kojih?

Izbornik Zlatko Dalić kazao je Vedranu Ćorluki, Marku Pjaci i Milanu Badelju da budu spremni za igru, ne preciziravši hoće li doista dobiti šansu.

Njih trojica bili su u drugom planu, no zbog tri problema svi su u konkurenciji za nastup. Od prve minute ili kasnje.
Ćorluka bi uskočio u obranu ako ne bi igrao Šime Vrsaljko. Kako je desni branič jučer trenirao i informacije govore da će igrati, ne zakomplicira li se što, pričekat će s aktivacijom. Budući da je Ante Rebić u ponedjeljak trčkarao, a u utorak ga nije bilo na treningu, osim Andreja Kramarića šansu čeka i Pjaca, bude li taj vrat previše ukočen i mučio Rebića. U HNS-u kažu da su to mali problemi, no tko zna…
Milan Badelj je kandidat za poziciju Marcela Brozovića. Veznjak Intera je zdrav, ali Dalić prije svake utakmice važe između njih dvojice.

Tko god da danas istrči, šansa je golema, ne bi je valjalo propustiti. I ako ostanemo četvrti, bit će sjajan rezultat, no koga to sad zanima. S Francuskom 1998. godine smo se nadali, iako intimno znajući da su jači aduti na njihovoj strani, s Engleskom nešto jače vjerujemo. Koliko god su i oni optimisti. Ukoliko ne, moglo bi odjekivati po Velikoj Britaniji. Ovo je igra u najveći ulog… Od 11. srpnja 2018. godine francuska bronca mogla bi postati samo drugi najveći rezultat hrvatskog nogometa. (jutarnji.hr)

Kako to dobro zvuči!