Aktualno Županija

Dugoreška gradska uprava uvodi poslijepodnevnu smjenu – srijedom će građani moći sve potrebno obaviti do 18 sati

Dugoreška gradska uprava odlučila je, kako bi omogućila građanima korištenje usluga Grada i u poslije podnevnim satima, presložiti svoje radno vrijeme. Naime, puno građana radi kontinuirano u jutarnjoj smjeni ili pak izvan Duge Rese, a radno vrijeme mahom im završava u 16 sati. To znači da ukoliko imaju bilo kakve potrebu za dolazak u dugorešku Upravu moraju taj dan raditi kraće kako bi stigli sve obaviti do 15 sati do kad je uredovno vrijeme.

– Obzirom da sad kreću godišnji odmori, a na jesen počinje i škola i nove poslovne obveze za sve, odlučili smo od rujna uvesti novo radno vrijeme Gradske uprave, a sve s ciljem da građanima omogućimo dostupnost naših službenika, rekao je za KAportal dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar.

Dakle, od 1. rujna kreće novo radno vrijeme, odnosno prvi radni dan u rujnu i to na način da će se srijedom, koja je i do sad bila dan za stranke, ali se radilo do 15 sati, po novom radit će se do 18 sati.

– Obzirom da moramo voditi računa o 40 satnom radnom tjednu gradskih djelatnika, to će značiti da će se petkom raditi nešto kraće, a srijedom djelatnici će počinjati raditi nešto kasnije, a ne od 7 sati kao dosad, kaže Boljar te pojašnjava kako će se već nakon tri -četiri mjeseca vidjeti kako će novo radno vrijeme funkcionirati.

– Bude li potrebe, uvest ćemo još jedan radni dan u poslijepodnevnoj smjeni, rekao je gradonačelnik.(KAportal)