Aktualno Županija

Na natječaj za ravnatelja Razvojne agencije stigle četiri prijave – javio se “disident” Sokolić, ali ne i privremeni ravnatelj Viktor Šegrt

Karlovačka županija raspisala je natječaj za izbor ravnatelja Javne ustanove Razvojna agencija Karlovačke županije, a među kandidatima je i bivši djelatnik Karle d.o.o Mile Sokolić koji je nedavno dobio otkaz, ali pritom nije “poginuo bez ispaljenog metka”, jer je sve svoje bivše nadređene, od župana nadalje optužio za klijentelizam i kako je rekao, “interesno umrežavanje na štetu zajednice”.

Četiri prijave

Kako saznajemo, održan je sastanak Upravnog vijeća vezan za natječaj za ravnatelja Javne ustanove, te su na njega pristigle četiri prijave. Zanimljivo je da da među prijavama nema direktora “Karle” Viktora Šegrta, koji i vrši dužnost privremenog ravnatelja Javne ustanove.

Po svemu sudeći Karla d.o.o. će nastaviti operativno djelovati uz Javnu ustanovu koja je morala biti osnovana nakon izmjene zakonske regulative. Karla je zasad još uvijek jedini jedini certificirani koordinator, a da bi to postala Javna ustanova Razvojna agencije mora proći kroz ne baš jednostavan sustav licenciranja.
Podsjetimo, Razvojna agencija osnovana je još 2002. godine, no 2008. godine došlo je do promjene o odredbama o tvrtki, pa je nastavila djelovati kao d.o.o. Sada postoji i ustanova gotovo gotovo identičnog naziva koja neće imati direktora već ravnatelja i Upravno vijeće. Do sada je dužnost v.d. ravnatelja obavljao Viktor Šegrt, a iako se mislilo da će je nastaviti voditi, to se ipak neće dogoditi već će se birati među četiri kandidata koji su poslali prijave. (kaportal.hr)