Aktualno Sport

Hrvatska mijenja pobjednički dres u najvažnijoj utakmici SP-a!

SADA SE SVE ZNA! FIFA DONIJELA ODLUKU – FRANCUSKA JE DOMAĆIN VELIKOG FINALA Hrvatska mijenja pobjednički dres u najvažnijoj utakmici SP-a!

Sada se sve zna. Hrvatska će u velikom, povijesnom finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji igrati u legendarnom dresu s crveno-bijelim ‘kockicama’. FIFA je, naime, odredila Francusku kao domaćina finalne utakmice pa će Tricolori igrati u svom tamnoplavom dresu, a pobjednička tamnoplava varijanta dresa Vatrenih u kojemu su Modrić i društvo ostvarili pet pobjeda u Rusiji, odlazi u povijest. Barem kad je u pitanju ovo prvenstvo.
Vatreni su u popularnom ‘crnom’ dresu pobijedili Argentinu s 3:0, Island s 2:1, Dansku i Rusiju nakon penala te Englesku u produžetku s 2:1, a u crveno-bijelim dresovima odigrali su samo utakmicu s Nigerijom na otvaranju SP-a i slavili s 2:0.

Tako će Hrvatska u nedjelju u 17.00 na stadion Lužnjiki u Moskvi istrčati u dresu po kojem je Lijepa naša postala prepoznatljiva u cijelome svijetu. Veliko finale sudit će Argentinac Nestor Pitana.(jutarnji.hr)