Aktualno OG sada Ogulin

40-ak posto više posjetitelja u Ivaninoj kući bajke

Dobre vijesti stižu nam iz Centra za posjetitelje Ivanina kuća bajke. Naime, prema riječima ravnateljice Ankice Puškarić ova jedinstvena ustanova zabilježila je, do 30.lipnja, 21.253 posjeta. Podaci govore kako je to čak 7.346 posjetitelja ili 41% više nego lani. Prvi mjeseci ove godine donijeli su i brojne aktivnosti koje imaju za cilj povećanje broja posjeta, te jačanje sadržaja unutar same Kuće bajke. S tim ciljem krajem prošle godine krenulo se u realizaciju novog programa izvan učioničke nastave “Nastavni sat s Ivanom” čiju provedbu je odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Ovaj novi program djelatnici izvode u parternstvu s ogulinskom OŠ “Ivane Brlić – Mažurnić”.
U tijeku je i, nedavno predstavljena, promotivna akcija pod nazivom “TOP3 Karlovačke županije”. Radi se o novoj suradnji karlovačke Aquatike, rakovačkih Baraćevih spilja i naše Ivanine kuće bajke. Cilj suradnje je zajednička promocija fokusirana prema stranim turistima koji tijekom ljeta posjećuju i prolaze kroz Karlovačku županiju. U krugu od nekoliko sati vožnje turisti mogu posjetiti tri atrakcije Karlovačke županije i uz letak s kuponima ostvariti popust na ulaznice u Aquatiku i Ivaninu kuću bajke u iznosu od 10% na individualne ulaznice u srpnju i kolovozu. Doznajemo kako su u tijeku i pripreme za zajednički nastup na Central European Tourism Summitu u Zagrebu koji će se održati u prosincu.
Ravnateljica ističe kako se paralelno provode i aktivnosti na certificiranju Europske kulturne rute pod nazivom “Čujmo slavensku riječ”. Naša Ivanina kuća bajke je vodeći partner ovog projekta za Hrvatsku, dok certificiranje europske kulturne rute provodi Forum slavenskih kultura sa sjedištem u Ljubaljni. U ovu jednistvenu rutu uključene su, pored naše zemlje, još Slovenija i Rusija.
Ravnateljica Ankica Puškarić ne skriva zadovoljstvo do sad učinjenim, te zahvaljuje svima na suradnji i posjeti Ivaninoj kući bajke, kao i zaposlenima na izuzetnim rezulatatima.