Aktualno OG sada Ogulin

U ogulinskim srednjim školama još 44 slobodna mjesta

Ove godine za srednjoškolce u Karlovačkoj županiji na raspolaganju je bilo 1.350 mjesta i 87 programa u 13 srednjih škola. Obzirom da je ljetni upisni rok završio, znamo da su u županiji ostala 304 slobodna mjesta, od toga 44 u ogulinskim srednjim školama. Opća gimnazija je popunjena, a jezična gimnazija i ekonomska škola primaju još svaka po 11 učenika. Nepopunjeno je i 1 mjesto hotelijerskog tehničara.
U Obrtničkoj i tehničkoj školi popunjeni su razredi elektrotehničara i tehničara za računalstvo, a ostala su slobodna 22 mjesta za jesenski rok. Tada će se moći upisati 5 vodoinstalatera i 5 automehaničara, 4 strojobravara, 7 frizera i svega 1 stolar. Veseli činjenica da je napokon povećan interes za zvanje stolara jer nakon 2 godine bez prijava, ove ih se godine u u ljetnom roku upisalo čak osmero. Sigurni smo da je tome, između ostaloga, pridonio razvoj drvne industrije u našem gradu.
Nažalost, ove godine nije upisan niti jedan tehničar za željeznički promet. Naime, kako doznajemo od ravnateljice Zrinke Ceranić- Jurković, zbog premalog broja prijava, nadležno ministarstvo nije odobrilo razredno odjeljenje.

Jesenski upisni rok započinje 21. kolovoza 2018. godine u podne, a odabir obrazovnih programa zaključat će se 27. kolovoza. Podsjećamo da za preostala slobodna mjesta u jesenskom roku mogu kandidirati samo oni učenici koji se nisu upisali u srednju školu u ljetnom upisnom roku. (radio-ogulin.hr)